Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ντοκουμέντο: "Χαρίζουμε δύο νέα υποβρύχια στο Π.Ν." - Αρνήθηκαν & πλήρωσαν 7 μήνες μετά 750 εκατ.!

 Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο που αποδεικνύει την λεηλασία του ελληνικού κράτους, φέρνει στην δημοσιότητα η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος που κυκλοφορεί.

Είναι η πρωτότυπη επιστολή της TKMS με την οποία χαρίζονται

"δύο ολοκαίνουρια υποβρύχια Τype 209" (πρακτικά πρόκειται για τα 214, όπως τα Τype 209ΡΝ που έχει παραλάβει το Ναυτικό της Πορτογαλίας) στο Π.Ν., αυτά που επτά μήνες αργότερα πληρώθηκαν σε μετρητά 515 εκατ. ευρώ συν 250 εκατ. ευρώ σε λοιπά κόστη. 

Η επιστολή είναι του εκτελεστικού προέδρου της ThyssenKrupp Marine Systems, τον Ιούλιο του 2009, H.C.Atzpodien, προς τον τότε υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου, δύο μήνες πριν την καταγγελία της σύμβασης εκ μέρους της TKMS (τυπικά της θυγατρικής της HDW και της MAN-Ferrostaal που διώκεται στην Γερμανία για καταβολή περάνομων προμηθειών στα ελληνικά προγράμματα υποβρυχίων).

Ιδού ένα μικρό μέρος της επιστολής-βόμβα:

“Προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση και τα δύο προγράμματα, πρότεινα στον κο Βασιλάκο την άνοιξη του 2008 να σκεφτεί την προσφορά να δεχτεί ως τελική αποζημίωση για όλα αυτά τα θέματα, τα Ελληνικά Ναυπηγεία να λάβουν την ευθύνη για την παράδοση δύο τελείως καινούριων υποβρυχίων τύπου 209, αντί να εκμοντερνίσει τα δύο τελευταία από τα προβλεπόμενα σκάφη που υπόκεινται στο πρόγραμμα «ΝΕPTUNE».

Αυτό προτεινόταν να γίνει κάτω από την ίδια αξία συμβολαίου, καθώς προβλεπόταν από το ήδη υπάρχον «ΝEPTUNE» συμβόλαιο για τον εκμοντερνισμό,, δηλαδή χωρίς καμία επιπλέον χρέωση από την πλευρά μας. Συνέχεια έκανα ξεκάθαρο στον κ. Βασιλάκο ότι αυτό θα σήμαινε τη θυσία μόλις 150 εκατ. ευρώ από τη μεριά της ThyssenKrupp, η οποία θα ισοσκελιζόταν με την απόσυρση όλων των αξιώσεων της ΓΔΑΕΕ και της HDW  σε σχέση με τα προγράμμα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» και «ΝΕΥΤΩΝΑΣ»".

Τους έδιναν δύο δωρεάν υποβρύχια, δήλωναν ότι «Στην ΤhyssenKrupp θα στοιχίσουν μόνο 150 εκατ. ευρώ» και «βολεύονταν» μόνο με την υπόσχεση ότι δεν θα επιβληθούν ρήτρες, συν την παραλαβή του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (που τελικώ παραλήφθηκε τον Νοέμβριο του 2010, ακριβώς ως είχε τον Ιούλιο του 2009) και τελικά πληρώθηκαν 515 εκατ. ευρώ συν όλα τα άλλα που αναφέρουμε παραπάνω.

Aλλά στην επιστολή που δημνοσιεύει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ αποκαλύπτονται κκαι πολλλά άλλα σκοτεινά σημεία της συμφωνίας, που δημιουργούν κορυφαία ερωτήματα ως προς τις πολυποίκιλες ευθύνες όσων εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: