Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΟΠ:Τι λέει ο Βενιζέλος για τη μονιμοποίηση.Τι θα γίνει με τους 700 του ΠΝ.



Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στη διαδικασία μονιμοποίησης των ΕΠΟΠ, έδωσε ο υπουργός Άμυνας. 

Ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε όλα όσα ακούστηκαν οφείλονται σε φήμες.

Ωστόσο,είναι δεδομένο ότι η μονιμοποίηση κάθε σειράς, εκ των πραγμάτων θα κρίνεται από τι υπάρχει στο ταμείο. Μέχρι τότε  οι διαβεβαιώσεις του υπουργού είναι καθησυχαστικές για τους ΕΠΟΠ.

"Όσοι υπηρετούν σήμερα και όσοι θα κριθεί αναγκαίο να προσληφθούν στο μέλλον ως Επαγγελματίες Οπλίτες, θα εξακολουθήσουν να διέπονται από το ίδιο καθεστώς και άρα με την συμπλήρωση επτά ετών υπηρεσίας θα κρίνονται για μονιμοποίηση


Η κρίση αυτή – όπως συμβαίνει τώρα και με τη διαδικασία πρόσληψης μετά την κατάργηση της περίφημης συνέντευξης– θα είναι διαφανής και αξιοκρατική, με μόνο κριτήριο την επαγγελματική επάρκεια",υποστήριξε ο κ.Βενιζέλος.

Θέμα υπάρχει με τη μονιμοποίηση 700 ΕΠΟΠ του ΠΝ για τους οποίους ο υπουργός είπε ότι "βρίσκεται στο τελικό στάδιο έκδοσης σχετικής απόφασης του Α/ΓΕΝ".

 

Ωστόσο ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης ανέφερε στον υπουργό "τη φήμη πως έχουν δοθεί εντολές για την απόλυση των ΕΠ.ΟΠ. εκείνων που έχουν βεβαρημένο υπηρεσιακό φάκελο" και "πως έχουν δοθεί εντολές για την απόλυση των ΕΠ.ΟΠ. εκείνων που κατά την διάρκεια της θητείας τους έχουν κάνει χρήση αυξημένου αριθμού αναρρωτικών αδειών".

Και για τις δύο περιπτώσεις ο κ.Βενιζέλος αναφέρθηκε στις προβλέψεις του νόμου και της σχετικής υπουργικής απόφασης.

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: