Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Νέες συνομιλίες Αθήνας – Σκοπίων για την ονομασία…


Για μια ακόμη φορά φαίνεται πως οι δυο πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τα βρουν…
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, χωρίς όμως να γνωρίζει εάν η Ελλάδα θα δεχθεί να πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Η χώρα του, υποστήριξε ο υπουργός, επιδεικνύει την ετοιμότητά της και την πολιτική βούληση να επιχειρήσει την υπέρβαση των δυσχερειών. Κάτι που βέβαια το έχουμε ξανακούσει ουκ ολίγες φορές.

Όπως συνήθως, σε περίπτωση πραγματοποίησης της συνάντησης με παρόντα τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, τα Σκόπια θα εκπροσωπήσει ο Ζόραν Γιολέβσκι και την Αθήνα ο πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης.
πηγη

Κατά πάσα πιθανότητα, η Αθήνα θα προσέλθει αφού δεν επιθυμεί να χρεωθεί αδιαλλαξία και απροθυμία για εξάντληση όλων των πιθανοτήτων με σκοπό την εξεύρεση λύσης. Εκτός πάλι και αν η Αθήνα αρνηθεί να προσέλθει με το αιτιολογικό ότι στο παρασκήνιο της προετοιμασίας της συνάντησης οι Σκοπιανοί δεν κομίζουν κάτι καινούργιο, οπότε και οι συνομιλίες θα είναι χαμένος χρόνος.

Αυτό το ενδεχόμενο βέβαια δε συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: