Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Μετά το Ερζερούμ, ο Δρούτσας επισκέπτεται τους… Ιμβρίους


Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, δεν πρόλαβε να επιστρέψει από το ταξίδι του στο Ερζερούμ και σε μία κίνηση «εσωτερικής εξισορρόπησης» αλλά και μεγάλου συμβολισμού, παραβρίσκεται στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου των Ιμβρίων.

Υπενθυμίζεται πως η φθίνουσα ελληνική κοινότητα στην Ίμβρο, αλλά και στην Τένεδο, βρίσκεται ουσιαστικά γυμνή και απροστάτευτη μπροστά στις συχνές αγριότητες των Τούρκων, οι οποίοι από την επομένη της υπογραφής της Συνθήκης της Λοζάνης, έχουν επιδοθεί σε μία συστηματική προσπάθεια αφελληνισμού συγκεκριμένων περιοχών, συμπεριλαμβανομένου και των νήσων στην είσοδο των Στενών του Ελλησπόντου.

Επειδή δε οι εναπομείναντες… Ρωμιοί στην Ίμβρο δεν είναι παρά ηλικιωμένοι οι οποίοι πολύ σύντομα θα φύγουν από την ζωή, κάποιοι στην Τουρκία έχουν αποφασίσει να μην αφήσουν το ελληνικό στοιχείο ήσυχο ούτε στα νεκροταφεία.


Έτσι, αφού πλέον δεν υπάρχει νόημα να χτυπούν τους ζωντανούς, αφού σε λίγο δεν πρόκειται να… ενοχλούν, κάποια «μπουμπούκια» της Άγκυρας έχουν επιδοθεί στο ευγενές… σπορ της καταστροφής των τάφων…
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: