Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - Στο Ευρωκοινοβούλιο οι εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών πριν λίγες μέρες, σε επίσκεψή του στο Ευρωκοινοβούλιο για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μειονότητα των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη και την εκτίμηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προσκάλεσε το Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών και την ομοσπονδία των κωνσταντινουπολίτικων σωματείων ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ για ένα διήμερο στις Βρυξέλλες κατά το οποίο πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης: Χθες-Σήμερα-Αύριο»,

Κατά την παραμονή τους, τα μέλη του Συλλόγου συναντήθηκαν με Έλληνες ευρωβουλευτές, με τον Πρόεδρο της Ομάδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Joseph DAUL, την Πρόεδρο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας, κα Τhelene FLAUTRE και το μέλος της Γενικής Διεύθυνσης Διεύρυνσης, κ. Χρ. Μακρίδη.

Ο Σύλλογος ενημερώθηκε για την λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου ενώ παράλληλα προώθησε και τα χρονίζοντα προβλήματα του Ελληνισμού της Κωνσταντινουπόλεως. Στην ημερίδα  που πραγματοποιήθηκε, συμμετείχε ως ομιλητής εκ μέρους του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών το διοικητικό μέλος αυτού, κ. Αντώνιος Λαμπίδης.

Τα ζητήματα που τέθηκαν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αφορούσαν την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίσταται η μειονότητα των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη κι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την Διεθνή Συνθήκη, που ισχύει παγκοσμίως. Η ομιλία αναφερόταν σε ζητήματα της εκπαίδευσης, της πατρικής περιουσίας, σε εγκλήματα μίσους και τον ρόλο των ΜΜΕ.

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών είναι μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση και ιδρύθηκε το 1926.Εκπροσωπεί τη μειονότητα των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη και εδώ και δεκαετίες παλεύει  για να προβάλλει σε διεθνείς και ευρωπαϊκές οργανώσεις τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες και το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξαιτίας της καταπάτησης των δικαιωμάτων τους και της έλλειψης σεβασμού για τη θρησκεία τους.
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: