Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Απάντηση στην Άγκυρα: “Η ιστορία δεν παραγράφεται”

Απάντηση στην ενοχλημένη αντίδραση της Άγκυρα για τις δηλώσεις του Κάρολου Παπούλια εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας την καταλυτική προσφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στη διαδικασία της ελληνοτουρκικής προσέγγισης και συνεννόησης.

«Η ιστορία δεν ξαναγράφεται, δεν παραγράφεται. 
Η ιστορία διδάσκει πως μπορούμε να χτίσουμε μέλλον ειρήνης, αρκεί να τη σεβαστούμε και να εργασθούμε με συνέπεια για αυτό το σκοπό. 

Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα στην προσπάθεια βελτίωσης των διμερών τους σχέσεων. Όμως τα πιο μεγάλα και τα πιο δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας», αναφέρει η ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου, Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

«Η διαδρομή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αποδεικνύει την καταλυτική προσφορά του στην προσπάθεια ελληνοτουρκικής συνεννόησης. 

Με τη στάση και τις πράξεις του επιβεβαιώνει καθημερινά ότι οι λαοί της περιοχής μπορούμε να ελπίζουμε και να πετύχουμε ένα μέλλον ειρήνης και συνεργασίας», καταλήγει.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε επιτεθεί στον κ. Παπούλια για τη δήλωσή του, κατά την υποδοχή του Αρμένιου ομολόγου του, ότι και οι δύο λαοί «κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: