Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Θουκυδίδης: «Ο ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμη του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του».


Δεν μας το λένε και γι’ αυτό δεν το ‘χουμε πάρει χαμπά­ρι. Στρατιωτικά στο Αιγαίο, η Τουρκία έχει αρχίσει να κάνει ό,τι θέλει! 

Οι «βόλτες» των τουρκικών πλοίων μέχρι το Σούνιο, οι χαμηλές πτήσεις πάνω από κατοικημένα ελ­ληνικά νησιά και γενικώς οι «ανατο­λίτικοι τσαμπουκάδες», αποτελούν και μία καθημερινή επίδειξη στρα­τιωτικής ισχύος της Άγκυρας. 

Ήρθε η ώρα να πληρώσουμε τον λογαρια­σμό για τα «εγκλήματα» που έχουν διαπράξει και τα δύο μεγάλα κόμ­ματα στην αμυντική θωράκιση της χώρας.

Με δυο λόγια, πληρώσαμε δισε­κατομμύρια σε αμφιβόλου χρησιμό­τητας για την άμυνα μας όπλα, αλλά πολύ χρήσιμα για να «κινηθεί μαύρο χρήμα», και τώρα είμαστε «ξεβρά­κωτοι», σε μια συγκυρία που όποιος τολμήσει να μιλήσει για απαραίτητη ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρείται… προδότης του οράμα­τος που μας έχει επιβάλει το ΔΝΤ.

Το έγκλημα στους εξοπλισμούς δεν είναι μόνο οι μίζες και οι υπερτιμολογήσεις.

Είναι ότι μας έβαζαν – και μας βάζουν – να αγοράζου­με ό,τι γουστάρουν οι ξένοι κι εμείς με το σαθρό επιχείρημα ότι ασκού­με… «στρατιωτική διπλωματία» πά­με σαν υπάκουα στρατιωτάκια και αγοράζουμε ό,τι να ‘ναι, αφήνοντας ανοιχτές τρύπες που θα έπρεπε να έχουμε κλείσει εδώ και δεκαετίες. 

Αποτέλεσμα η Τουρκία – που στον χώρο των εξοπλισμών είναι εξαιρε­τικά σοβαρό κράτος – να έχει πάρει κεφάλι, με μεγαλύτερο κέρδος την ανάπτυξη δικής της αμυ­ντικής βιομηχανίας, μέσω της οποίας ήδη παράγει τα όπλα της:

♦ οι Τούρκοι ναυπηγούν κορβέτες και περιπολικά σκά­φη,

♦ αναπτύσσουν το δικό τους άρμα μάχης,

♦ και ήδη έχουν ανακοινώ­σει ότι βάζουν μπροστά για τη σχεδίαση και κατασκευή τουρκικού  μαχητικού αεροσκάφους.

Στην Αθήνα, σ’ όποιον κι αν τα πεις αυτά απά­ντηση δεν παίρνεις. Στο 1,7% μας υποχρεώνει το ΔΝΤ να ρίξουμε τις αμυντικές μας δαπάνες και όποιος μιλάει για την ανάγκη να κλείσει έστω λίγο η τε­ράστια ψαλίδα στρατιωτικής ισχύος με την Τουρκία, απλά παρουσιάζε­ται ως γραφικός!

Προφανώς πιστεύ­ουν ότι με ΥΠΕΞ τον Δ. Δρούτσα δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα!

Ο Θουκυδίδης τα ‘χει πει αιώνες τώρα. 

Στην Ελλάδα βέβαια δεν τον διδάσκουμε ούτε καν στη Σχολή Ευ­ελπίδων, αλλά τα γραπτά του μέ­νουν: «Ο ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμη του και ο αδύ­ναμος υποχωρεί όσο του επι­βάλλει η αδυναμία του». 

Σ’ αυτή την κατάσταση βρισκόμα­στε τώρα, με την Αγκυρα να μας πιέζει και στρατιωτικά να σβήσουμε από τον χάρτη ένα νησί που λέγεται Καστελόριζο.

Οι αριθμοί είναι αμείλι­κτοι και αποδεικνύ­ουν ότι τα πράγματα είναι πολύ σκούρα στο Αιγαίο. Έχουμε και λέμε λοιπόν: 

Ελλάδα VS Τουρκία

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ – ΕΛΛΑΔΑ

1 Στρατιά – 3 Σώματα Στρατού – 5 Επιχειρησιακά Στρατηγεία Μεραρχιών (1 Τθ, 3 Μηχανοκίνητου ΠΖ,1 Ειδικών Δυνάμεων).

1Μεραρχία ΠΖ και

2 ΑΔΤΕ Εθνοφυλακής. 1.735 άρματα μάχης. 1.920 στοιχεία ΠΒ.

31 επιθετικά ελικόπτερα. 15 μεταγωγικά ελικόπτερα και 88 «αρχαία» από την εποχή του Βιετνάμ.

Ανθρώπινο δυναμικό: Ούτε 80.000.

ΤΟΥΡΚΙΑ

4 Στρατιές – 10 Σώματα Στρατού.

3 Επιχειρησιακά Στρατηγεία Μεραρχιών (1 Τθ και 2 Μ/Κ ΠΖ).

1 Μεραρχία Ειδικών Δυνάμεων.

2 Μηχανοκίνητου ΠΖ. 15 Τθ Ταξιαρχίες.

18 Μ/Κ Ταξιαρχίες ΠΖ.

4 Ταξιαρχίες Καταδρομών.

1 Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών.

9 Ταξιαρχίες ΠΖ.

3.306 άρματα μάχης.

3.352 στοιχεία ΠΒ.

31 επιθετικά ελικόπτερα.

136 ελικόπτερα γενικής χρήσης.

195 παλαιότερου τύπου ελικόπτερα.

Ανθρώπινο δυναμικό: 450.000.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – ΕΛΛΑΔΑ

7 υποβρύχια τύπου 209.

1 υποβρύχιο τύπου 214 (αναμένονται άλλα 5).

14 φρεγάτες.

ΤΟΥΡΚΙΑ

14 υποβρύχια και 4 υπό ναυπήγηση.

19 φρεγάτες.

6 κορβέτες. Ναυπηγούν κι άλλες μόνοι τους.

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ

Αεροσκάφη 3ης γενιάς (F-16 και Mirage 2000): 204.

Αεροσκάφη 2ης γενιάς( F-4, Α-7): 97.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Αεροσκάφη 3ηςγενιάς (F-16): 209.

Πα­ραλαμβάνουν μέσα στον χρόνο άλλα 30.

Αεροσκάφη 2ης γενιάς (F-4): 77.

Το μεγάλο ζόρι αυτή τη στιγμή για το Πεντάγωνο είναι η ισορροπία στον εναέριο χώρο του Αιγαίου. 

Οι Τούρκοι έχουν μπει εδώ και χρόνια στο πρόγραμμα του μαχητικού αεροσκάφους F-35 κι έχουν «καπαρώσει» 100 μαχητικά αυτού του τύπου, τα οποία διαθέτουν και τεχνολο­γία stealth.

Το μόνο που μας σώζει κάπως είναι ότι το πρόγραμμα παρου­σιάζει καθυστερήσεις και οι παραλαβές των 100 τουρκικών αεροσκαφών θα αρχίσουν λο­γικά από το 2015 και μετά. 

Οι δικοί μας πτέραρχοι, έχουν επι­σημάνει και στους δύο «Βάγγους», τον πρώηνΥΕΘΑ Μεΐμαράκη και τον νυν Βενιζέλο, ότι αν θέλουμε να διατηρήσουμε μια στοιχειώδη ισορροπία στο Αιγαίο, πρέπει να αποφασίζαμε χθες για ποιο «ρημαδοαεροπλάνο μας κάνει» και σήμερα να προχωρούσαμε τις διαδικασίες για την απόκτηση του. «Τέτοια ώρα τέτοια λόγια» ήταν η απάντηση και από τον πρώην και από τον νυν Βάγγο, αλλά το πρόβλημα πλέον έχει αρχίσει και γίνεται καυτό. Ο Βενιζέλος μπορεί να λέει ότι έχει κατανο­ήσει το πρόβλημα, αλλά προ­σπαθεί να εξηγήσει και στους πτέραρχους ότι με το κλίμα που η ίδια η κυβέρνηση έχει δημι­ουργήσει στην ίδια την κοινω­νία είναι εξαιρετικά δύσκολο, να βγουν και να ανακοινωθούν ότι θα δοθούν χρήματα για αε­ροσκάφη. 

Κι’ εδώ επανερχόμαστε στον απόλυτο παραλογισμό με τον οποίο η Ελλάδα προχωρά στις αγορές των όπλων της, αφού αποδείχτηκε ανίκανη να στήσει έστω και μία στοιχειώδη αμυ­ντική βιομηχανία: την ίδια ώρα που λένε ότι δεν τολμούν να ανακοινώσουν ότι θα δοθούν χρήματα για να κλείσει η «μαύ­ρη τρύπα» στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, δίνουν 1,3 δισ. για υποβρύχια που τα βγάζου­με στο «σφυρί» και για γαλλι­κές φρεγάτες 6.400 τόνων (!!!) προς 6 δισ.! ‘Ενα δισ. ο τόνος πάει;

Δεν λέμε του Νικολά να τα κά­νουμε αεροπλάνα τα δισ.;

Εφημερίδα: ΠΟΝΤΙΚΙ – ΣΕΛ.15 

Geopolitics & Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια: