Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Βενιζέλος για παραβιάσεις:"Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε..."

Για τη ...ταμπακέρα δεν λέει τίποτα ο υπουργός Άμυνας! Απαντώντας σε ερώτηση του ΛΑΟΣ κ.Ι.Κοραντή για τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο,ο κ.Βενιζέλος αρκέστηκε να επιβεβαιώσει όσα είχαμε δημοσιεύσει στο Onalert και έκανε λόγο για “καλόπιστη στάση της Ελλάδας” έναντι των 3.030 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που μας ...επισκέφτηκαν εντός του 2010.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας τα ακριβή στοιχεία για το 2010 είναι:

3030 αεροσκάφη, 20 υπερπτήσεις, 13 εμπλοκές, 1239 παραβιάσεις Ε.Ε.Χ. και 367 οπλισμένοι σχηματισμοί, ενώ για το 2009 οι εμπλοκές ανήλθαν στις 237.


Ο κ.Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι “σε κάθε περίπτωση παράβασης των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας ή παραβίασης του Εθνικού Εναέριου Χώρου, η Π.Α. προβαίνει σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας και του ΓΕΕΘΑ στις ενέργειες που απαιτούνται για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πτήσεων εντός του FIR Αθηνών.


Το πλήθος των εμπλοκών κατά τη διάρκεια των αναχαιτίσεων – αναγνωρίσεων εξαρτάται από τη συμπεριφορά του αναχαιτιζομένου”.

Και κλείνοντας την απάντησή τους ανφέρθηκε στην καλόπιστη ελληνική στάση:


“Η στάση της Ελλάδας είναι καλόπιστη και σταθερό σημείο αναφοράς της πολιτικής μας αποτελεί η διεθνής νομιμότητα και η υπό το πρίσμα των προβλέψεων του διεθνούς δικαίου θεώρηση ή διευθέτηση οποιουδήποτε προβλήματος. 


Συνεπώς, η ειρηνική επίλυση διαφορών ή η αντιμετώπιση μονομερών αμφισβητήσεων, στην προαναφερθείσα βάση, ιδιαίτερα με γειτονικές χώρες, συνιστά πάγια τακτική και η ως άνω θέση με κανένα τρόπο δεν προβάλλει εικόνα «αδυναμίας» της χώρας προς τα έξω”.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: