Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

"Διαλύετε οικογένειες",λένε στρατιωτικοί στην ηγεσία του ΥΕΘΑ.



Για ανυπέρβλητα οικογενειακά προβλήματα που προκαλούνται από την “με το ζόρι” παραμονή στην ενεργό υπηρεσία και μετά από τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας ,κάνει λόγο σ΄ έγγραφό του προς την ηγεσία του ΥΕΘΑ ,ο ΣΥΣΜΕΔ.

Το αίτημα που διατυπώνεται ουσιαστικά είναι να καταγραφούν σε επίσημη στατιστική έρευνα οι επιπτώσεις που έχουν προκύψει στις οικογένειες των στρατιωτικών τα πολλά προβλήματα που προκύπτουν από τις συχνές μεταθέσεις,το ακαθόριστο ωράριο και τώρα τη δραματική μείωση των αποδοχών τους.

Ο ΣΥΣΜΕΔ λοιπόν θέτει προς το ΥΕΘΑ τα εξής ερωτήματα:

α. Έχει αναπτυχθεί από το ΥπουργείοΕθνικήςΆμυνας ή από άλλο φορέα [π.χ Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ), Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)] κάποια αξιόπιστη στατιστική μέθοδος για τις/τους συζύγους των στρατιωτικών που να καταγράφει τυχόν ανεπάρκειες των κλασικών εργασιακών στατιστικών μεθόδων, οι οποίες μπορεί να μη λαμβάνουν υπόψη τον αντίκτυπο των εργασιακών συνθηκών των συζύγων, στην επιθυμία αποχώρησης των στρατιωτικών.
 

β. Έχουν αναπτυχθεί αξιόπιστες μετρήσεις των συνθηκών της αγοράς εργασίας και έχουν εφαρμοστεί σε κατάλληλο δείγμα που να επιτρέπει τη γενίκευση σε όλο τον πληθυσμό των συζύγων των στρατιωτικών.
 

γ. Έχει απασχολήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή τα Γενικά Επιτελεία,
το θέμα της επιβίωσης των οικογενειών των στρατιωτικών και εάν ναι, ποιες ενέργειες έχουν γίνει ώστε να αυξηθεί η δυνατότητα των συζύγων των στρατιωτικών να εργάζονται για να συνεισφέρουν στο οικογενειακό εισόδημα.


δ. Επίσης, μετά την αφαίρεση της δυνατότητας όσων επιθυμούσαν να αποστρατεύονται στα 25 χρόνια, κυρίως λόγω οικονομικών - οικογενειακών δυσκολιών, υπάρχει πρόθεση σας περί περιορισμού των μεταθέσεων με νόμο, από τα 25 έως τα 35 χρόνια εργασίας, ώστε οι άνθρωποι αυτοί και οι οικογένειές τους να μην οδηγούνται στην εξαθλίωση, με ότι αυτό συνεπάγεται για το ηθικό σε συνδυασμό με το γεγονός της δημιουργίας γερασμένων στρατιωτικών διοικητών, επιτελών και άλλων στελεχών.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: