Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Γ.Καρατζαφέρης στην Βουλή: "Ανακήρυξη ΑΟΖ άμεσα, χωρίς οριοθέτηση"


Η Ελλάδα πρέπει αμέσως να ανακηρύξει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη χωρίς να την οριοθετήσει, ζήτησε σε μία ακόμα καλή εμφάνισή του στην Βουλή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τα εθνικά θέματα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών...
Όπως επισήμανε «δεχόμαστε παθητικά τα θέματα που βάζει η Τουρκία.

Πρέπει να έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε εμείς τη πολιτική τροχιά των πραγμάτων και όχι να αφήνουμε την Τουρκία να ηγεμονεύει» ενώ πρόσθεσε ότι: «πρέπει σοβαρά και υπεύθυνα να χαράξουμε έναν εθνικό άξονα.

» Η Τουρκία έθεσε θέματα που μας δυσκολεύουν στην ΑΟΖ. Ο κ. Ερντογάν προσπαθεί να ηγεμονεύσει στην περιοχή, βλέπει τον εαυτό του ως ένα νέο Νάσερ που θα ενώσει τον μουσουλμανικό κόσμο.

Όταν έχουμε τον πλούτο κάτω από τα πόδια μας, την στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα γιατί η χώρα μας δεν ανακηρύσσει την ΑΟΖ χωρίς να την οριοθετήσει;»

«Τα πλεονεκτήματα είναι μεγάλα. Μεγαλώνει η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη παύει η Τουρκία να εξαπλώνεται», σημείωσε επ’αυτού ο κ Καρατζαφέρης επισημαίνοντας ότι «με τη σύνδεση Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ θα πάψει η Τουρκία να είναι ενεργειακός μονόδρομος».

Τόνισε μάλιστα ότι «με τη σύνδεση Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ θα πάψει η Τουρκία να είναι ενεργειακός μονόδρομος».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε ακόμη επαναπροσδιορισμό της εξωτερικής πολιτικής ώστε να είναι πιο πολυσυλλεκτική.
Πρόσθεσε ότι τα δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα, δίνουν την δυνατότητα αυτή, ενώ απέδωσε ατολμία στην κυβέρνηση στο να προχωρήσει σε πιο τολμηρά βήματα.

Έφερε μάλιστα σαν σχετικό παράδειγμα τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια που προχώρησε σε τολμηρές κινήσεις και έφερε στο νησί τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την Γερμανή καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ακόμη έκανε λόγο για «λάθη πολλών δεκαετιών στην εξωτερική πολιτική», αλλά και για «δικαίωση των θέσεων» του κόμματος του. 

Όπως συμπλήρωσε «σήμερα με ευχάριστη έκπληξη άκουσα την εμπεριστατωμένη ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά να κινείται στον ίδιο άξονα του ΛΑΟΣ».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι δεν γνωρίζουν τα κόμματα όλη την αλήθεια για τα όσα συζητάει η κυβέρνηση, με την Τουρκία και ζήτησε να γίνει ενημέρωση γιατί, όπως είπε, «πρέπει να ξέρουμε τα πραγματικά περιστατικά για τα εξωτερικά θέματα».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: