Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ

1603475
Η δημιουργία κοινού υπουργικού συμβουλίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ συμφωνήθηκε μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών, Γιώργου Παπανδρέου και Μπένιαμιν Νετανιάχου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου και στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα της διαδικασίας ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, που είχαν ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι.

Η πρώτη σύνοδος αυτού του νέου διακρατικού οργάνου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί εντός του επομένου διμήνου και η προετοιμασία του ανατέθηκε από τους δύο πρωθυπουργούς στους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Δημήτρη Δρούτσα και Αβιγκτντορ Λίμπερμαν.

Στο μεταξύ, διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα στην Αθήνα ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, Αβιγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος θα έχει σειρά επαφών, με την πολιτική ηγεσία.

Το μεσημέρι, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, όπου οι δύο άνδρες, αναμένεται να επαναξιολογήσουν τη διμερή συνεργασία, στη συνέχεια της συμφωνίας που είχαν υπογράψει για την απελευθέρωση των πτήσεων τσάρτερς και της συμφωνίας για συνεργασία και ανταλλαγές ανάμεσα στις διπλωματικές ακαδημίες των δύο χωρών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: