Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ

svdsoldierΟ υπουργός Άμυνας, της Ρωσίας, Ανατόλι Σερντιούκοφ προκάλεσε "διαμάχη", μετά από σχόλια που έκανε, αναφορικά με τα ρωσικά όπλα μικρού διαμετρήματος, ιδίως τα θρυλικά Kalashkikovs και Dragunov των ελεύθερων σκοπευτών SVD.
Ο Σερντιούκοφ δήλωσε ότι τα εν λόγω όπλα είναι ξεπερασμένα και πρόσθεσε ότι η Ρωσία ενδέχεται να αγοράσει "μικρά" όπλα από το εξωτερικό, από τη στιγμή που αποφάσισε να αγοράσει πλοία Mistral από τη Γαλλία.

Η Pravda ζήτησε τη γνώμη ορισμένων ειδικών, για το συγκεκριμένο θέμα.

"Οι ξένοι παραδέχονται ότι τα ρωσικά μικρά όπλα είναι από τα καλύτερα στον κόσμο. Απλά δείξτε μου ένα ξένο όπλο, το οποίο θα ανταγωνιστεί ένα ρωσικό για όλες τις προδιαγραφές, συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου ακεραιότητας.

  Πώς θα αισθάνεται ένας στρατιώτης σε μάχη, αν το τουφέκι του, που διαφημίζεται ως "ακριβό", παρουσιάσει, απρόσμενα, δυσλειτουργία; 

Το κύριο πρόβλημα εδώ είναι ότι η Ρωσία δεν έχει προσωπικό να εργαστεί στη βιομηχανία όπλων, εξαιτίας των χαμηλών μισθών. 

  Η αγορά φορητών όπλων από το εξωτερικό μπορεί εντελώς να καταστρέψει τη βιομηχανία της", δήλωσε ο σχεδιαστής όπλων, Ντμίτρι Σιράγιεφ.

"Αυτά τα όπλα δεν είναι πιθανό να καταστούν ξεπερασμένα ποτέ. 
 

Δεν έχω ακούσει κανένα αρνητικό σχόλιο σχετικά με τα τουφέκια από οποιοδήποτε από τους συναδέλφους μου", είπε ο Σεργκέι Γκλούσκι, πρώην μέλος της ειδικής μονάδας Rosich, που συμμετείχε σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στην Τσετσενία.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: