Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

‘’Ζητούν δεσμεύσεις για τις φρεγάτες’’

Το θέμα των γαλλικών φρεγατών Fremm αναμένεται να συζητήσουν αύριο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Γάλλο Πρέσβη στην Αθήνα Κριστόφ Φαρνό σε συνάντηση που θα έχουν.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο Γάλλος Πρέσβης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον αναπληρωτή διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών της Γαλλίας (DGA), θα ζητήσει νέες δεσμεύεις από την ελληνική πλευρά για το θέμα της συμφωνίας για την αγορά των γαλλικών φρεγατών, δεδομένου ότι η σημερινή ελληνική κυβέρνηση φάνηκε από την αρχή της θητείας της διατεθειμένη να μην αθετήσει την προϋπάρχουσα συμφωνία της κυβέρνησης Καραμανλή με την γαλλική πλευρά.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2010 ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης είχε δηλώσει ότι «θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης για την αγορά έξι φρεγατών τύπου FREMM».

Ωστόσο αύριο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να ξεκαθαρίσει εν αρχή στον Γάλλο Πρέσβη, ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας εμποδίζει στην παρούσα φάση την αγορά των FREMM, το κόστος των οποίων αγγίζει τα 2,5 δις. ευρώ.
Πηγή: newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: