Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Νέα επίσκεψη Έλληνα αξιωματούχου στο Ισραήλ

 Οι Ελληνο-ισραηλινές επαφές αυξάνουν και πληθαίνουν, σειρά είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης να επισκεφθεί το Ισραήλ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο υφυπουργός μετέβη στην Ιερουσαλήμ όπου και είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄. Το πρόγραμμα του Δ. Δόλλη συμπεριελάμβανε και μία επίσκεψη στην Βηθλεέμ καθώς και συνάντηση με το Ελληνικό και Ελληνορθόδοξο στοιχείο της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως τα τελευταία χρόνια και μετά τα γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελληνορθόδοξη κοινότητα η Αθήνα έχει καταβάλλει προσπάθειες για να εξομαλυνθεί η κατάσταση αφού η παρουσία της χώρας μας και της Ελληνικής παρουσίας τόσο στο πατριαρχείο όσο και στην περιοχή κρίνεται ως υψίστης εθνικής σημασίας και σπουδαιότητας. 

Πέραν της επίσκεψης στην περιοχή του υφυπουργού Εξωτερικών θα πρέπει να υπογραμμισθεί πως η Αθήνα αναμένεται να εντείνει την παρουσία της στο Ισραήλ αφού  μέσα στον επόμενο μήνα ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να επισκεφθεί το Τελ-Αβίβ ενώ η σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ, σε πρωθυπουργικό και υπουργικό επίπεδο αναμένεται να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη μίας πραγματικά στρατηγικού επιπέδου συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: