Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Δρούτσας: “Τέλος στα ανατολίτικα παζάρια της τελευταίας στιγμής”

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, μιλώντας στους εκπροσώπους Τύπου των πρεσβειών, στο πλαίσιο ημερίδας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Ο κ. Δρούτσας πρότεινε τη σύγκλιση συνόδου ακόμη και σε επίπεδο κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα της Τουρκίας, διευκρινίζοντας ότι η πρότασή του δεν σχετίζεται με παροχή αναβαθμισμένης θεσμικής ιδιότητας στην Τουρκία, αλλά αφορά πρόταση για σύνοδο στην οποία «θα ασχοληθούμε με το θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας».


Χρησιμοποιώντας αυστηρό τόνο, ο Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε ότι η Τουρκία πρέπει να κατανοήσει ότι είναι αυτή που πρέπει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Ε.Ε. και όχι η Ένωση στις δικές της απαιτήσεις.

Είπε μάλιστα ότι «τα κεφάλαια δεν μπορούν να ανοίγουν πια με ανατολίτικα παζάρια της τελευταίας στιγμής».

Ο κ. Δρούτσας κάλεσε τους υπαλλήλους των γραφείων Τύπου των πρεσβειών να χρησιμοποιούν την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ ως οδηγό για να παρουσιάζουν τις ελληνικές θέσεις στο εξωτερικό σε ότι αφορά την Τουρκία, ενώ επικεντρώθηκε στο σημείο της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ για την κατοχή στην Κύπρο.

Διεμήνυσε επίσης ότι προσκλήσεις, όπως αυτές της παραμονής της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στο Ερζερούμ, δεν θα μένουν αναπάντητες.
Σε λίγο αναμένεται να φτάσει στο χώρο που διεξάγεται η ημερίδα και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: