Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

"ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΕΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ"

1580782
    
"Εάν η Τουρκία απομακρυνόταν από την ευρωπαϊκή της πορεία, αυτό θα ήταν εφιάλτης για τους Ελληνοκυπρίους", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και επικεφαλής της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, Εγκεμέν Μπαγίς.

Απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Μπαγίς είπε πως "η επιτάχυνση της Τουρκίας στην ενταξιακή της πορεία, είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων".

Ο Τούρκος υπουργός ρωτήθηκε και για την υπογράμμιση που έκανε την περασμένη Παρασκευή στο Ερζερούμ ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, ότι όσο συνεχίζεται η κατοχή της Κύπρου, η Τουρκία δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ. "Η Τουρκία βρίσκεται από το 1974 στην Κύπρο για να διασφαλίσει την ασφάλεια", είπε ο κ. Μπαγίς και πρόσθεσε πως "το γεγονός ότι συμπεριφέρονται σαν να μην υπήρξαν αιματηρές μέρες, δείχνει την απουσία ειλικρίνειας".

Ο κ. Μπαγίς αναφέρθηκε και στα πρόσφατα γεγονότα μετά τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ τουρκικής και κυπριακής ομάδας στη Λευκωσία, υποστηρίζοντας πως "αυτά δείχνουν ότι η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση δεν έχει φτάσει σε επίπεδο όχι κράτους, αλλά ούτε καν φυλής".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: