Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Η φρεγάτα "Hamburg" ευθύνεται για την «κατάρριψη» των μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας

Το όνομα της φρεγάτας του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού, της οποίας οι αισθητήρες κατάφεραν να «αιχμαλωτίσουν» απανωτά κύματα ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, με αποτέλεσμα την «κατάρριψη» αυτών από τις χερσαίες συμμαχικές αντιεροπορικές πυροβολαρχίες τύπου Patriot στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων Rapid Arrow 2010/JADOC, είναι "Hamburg" (F 220), εκτοπίσματος 5600 τόνων. 

Η φρεγάτα συμπλήρωσε με το δικό της ραντάρ μεγάλης εμβέλειας την εικόνα στον αέρα, και έλαβε και ενεργά μέρος στην καταπολέμηση των στόχων. 


Το 250-μελές πλήρωμα του πλοίου υποστηρίζεται κατά την επιχειρησιακή ανάπτυξη από δύο ελικόπτερα τύπου "Sea Lynx" της Ναυτικής Μοίρας
3 «Graf Zeppelin».
H φρεγάτα ναυπηγήθηκε το 2000-2004 στο Κίελο της Γερμανίας, στο ναυπηγείο της HDW, και εισήρθε σε υπηρεσία με το Ομοσπονδιακό Πολεμικό Ναυτικό στις 13 Δεκεμβρίου 2004, ως το δεύτερο πλοίο της κλάσσης "Sachsen" (F-124). Στην συγκεκριμένη κατηγορία ανήκουν και τα πλοία Sachsen (F 129) και Hessen (F 221).


Στη φωτογραφία, σε πίσω πλάνο, η φρεγάτα "Hamburg" (F-220), ανοιχτά του ΠΒΚ στην Κρήτη, ενώ σε πρώτο πλάνο διακρίνεται μια πυροβολαρχία Patriot (Flugabwehrraketengeschwader 5 ) κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, το Νοέμβριο του 2010.


Κύρια αποστολή της φρεγάτας είναι η καταπολέμηση των αεροσκαφών και άλλων εναέριων στόχων, για την προστασία των ναυτικών δυνάμεων και των δυνάμεων στην ξηρά. Το πλοίο αυτό είναι εφοδιασμένο με ένα πολύ ισχυρό ραντάρ και με πυραύλους μεγάλης εμβέλειας.

Η συγκεκριμένη φρεγάτα έλαβε κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου του 2010 σε μια σειρά εκπαιδευτικών συμμαχικών δραστηριοτήτων στην Κρήτη, μέρος των οποίων βαθμολογήθηκε σύμφωνα με τα πρότυπα της Συμμαχίας, απο μια σειρά παρατηρητών από διάφορες χώρες. 
Τηλεχειριζόμενο αερομέσο, σε ρόλο προσομείωσης εναέριας απειλής, κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων στην Κρήτη. Χρησιμοποιεί προσχεδιασμένες, μυστικές διαδρομές. Συνολικά τρία χρονικά παράθυρα, μέσα σε δύο μέρες, ήταν προγραμματισμένα για την εξάσκηση των αντιεροπορικών στοιχείων του  Flugabwehrraketengeschwader 5. 


Στις εφαρμογές του ηλεκτρονικού πολέμου στον τομέα της αεράμυνας, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε μαχητικά αεροσκάφη, για την υλοποίηση ενός ρεαλιστικού σεναρίου. 

Το κυρίως ενδιαφέρον εστιάζεται στην αμέριστη συνεργασία των αισθητήρων της φρεγάτας με τις χερσαίες αντιεροπορικές πυροβολαρχίες, με αποτέλεσμα την προσομειωμένη κατάρριψη όλων των μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία έδρασαν στο συγκεκριμένο σενάριο επιθετικά. 
Μεγάλο μέρος του αντιεροπορικού υλικού έφθασε στη Κρήτη ήδη από τον Σεπτέμβριο. Η φωτογραφία από την εκφόρτωση μέρους του συστήματος Patriot στην Κρήτη, από το πλοίο "Tor Futura".


Το υλικό (2600 τόνοι) που μεταφέρθηκε στην Κρήτη, για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Στη φωτογραφία, σε γερμανικό λιμάνι.

Στοιχεία σε ανάπτυξη στο Πεδίο Βολής Κρήτης, κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.


Μέρος των δραστηριοτήτων παρακολούθησε από κοντά και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας, στρατηγός Norbert Finster. 

„Clear to engage! … „Engaged!”





Στη φωτογραφία του τίτλου η φρεγάτα
"Hamburg" (F-220), ανοιχτά του ΠΒΚ στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, το Νοέμβριο του 2010. 
 
 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: