Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ο Hugo Chavez προσκαλεί τη Τουρκία. “Σπίτια εσείς, πετρέλαιο εμείς – Έχω πετρέλαιο για 200 χρόνια”.



TODAYS ZAMAN – Venezuela’s Chavez invites TOKİ to construct homes

Ο τούρκος Υπουργός Ενέργειας Yıldız, επισκέφτηκε τη Βενεζουέλα και συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας Nicolas Maduro Moros.

Σκοπός τη επίσκεψης ήταν η περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και να συζητηθούν οι προοπτικές συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα. 

Σύμφωνα με τον ίδιο το τούρκο Υπουργό Ενέργειας, η χώρα του σκοπεύει να προβεί σε επενδύσεις στη Βενεζουέλα που αγγίζουν τα 20 δις δολάρια όπως επίσης συζητά τη συμμετοχή της σε ποσοστό 10% όσον αφορά την ημερήσια παραγωγής πετρελαίου της χώρας.

Ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro Moros, δήλωσε πως η χώρα του σκοπεύει να συζητήσει τη παροχή πετρελαίου προς τη Τουρκία με αντάλλαγμα τη χρηματοδότηση στέγασης όπως και έργων υποδομής που απαιτούνται να γίνουν στη Βενεζουέλα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Δεκεμβρίου 2010.

Μαζί με τον τούρκο Υπουργό Ενέργειας επισκέφτηκε τη Βενεζουέλα και ο Πρόεδρος της τουρκικής εταιρίας Turkish Petroleum Corporation (TPAO) Mehmet Uysal, που δήλωσε πως η Βενεζουέλα μπορεί να φτάσει σε ημερήσια παραγωγή τη Σαουδική Αραβία που παράγει περίπου στα 8.000.000 βαρέλια ημερησίως.

Πρόσφατα ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Hugo Chavez, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «έχουμε πετρέλαιο για 200 χρόνια».

Geopolitics & Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια: