Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Επιτυχής συνεργασία στην Κρήτη μεταξύ της ΠΑ, της Luftwaffe και της Bundesmarine

Το διάστημα 9 με 11 Νοεμβρίου 2010, η Πολεμική Αεροπορία εξασκήθηκε σε πολύπλοκα σενάρια ηλεκτρονικού πολέμου, σε συνεργασία με την Γερμανική Πολεμική Αεροπορία και το Γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό, στην περιοχή της Κρήτης.

Η άσκηση τέλεσε υπό την καθοδηγία του Κοινού Επιχειρησιακού Κέντρου Αεράμυνας (JADOC). Σκοπός της άσκησης ήταν η επίθεση σε πραγματικά αεροσκάφη και η ηλεκτρονική εξουδετέρωση αυτών.

Στα σενάρια της κοινής αεράμυνας, μέσω του ηλεκτρονικού πολέμου, συμμετείχαν πολλαπλά  κύματα ελληνικών αεροσκαφών, με τους πιλότους της ΠΑ να έχουν αναλάβει ενθουσιώδεις την αποστολή της συλλογής πληροφοριών, ανάλυσης και παρεμβολής των εχθρικών ραντάρ.

Οι συστοιχίες των Πάτριοτ που έλαβαν μέρος στην εκπαίδευση, κατάφεραν να καταρρίψουν όλα τα επιτιθέμενα ελληνικά αεροσκάφη. Φυσικά, δεν πραγματοποιήθκε επίθεση στα μαχητικά της ΠΑ με πραγματικά πυρά. Αυτό το τμήμα της άσκησης, κατά το τελευταίο στάδιο της προσομείωσης, ανέλαβαν τα συνοδευτικά τηλεχειριζόμενα μέσα (drones)
.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένα F-16 της ΠΑ, λίγο μετά την απογείωσή του, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεκπαίδευσης με τις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας.


Photo Björn Trotzki

Δεν υπάρχουν σχόλια: