Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Pravda: Ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουμε τη γενοκτονία των Αρμενίων.


Ένα δημοσίευμα κόλαφος για τη Τουρκία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ρωσικής Pravda χθες. Ακολουθούν αποσπάσματα του άρθρου.

“Η Τουρκία επιθυμεί να ενταχθεί στην Ε.Ε σαν μια μοντέρνα, δυναμική και σύγχρονη χώρα. Έχει κάθε δικαίωμα να το επιθυμεί, ωστόσο πρωτίστως θα πρέπει να “συμφιλιωθεί” με το παρελθόν της, να παραδεχτεί τα λάθη της και να προχωρήσει. Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί στη Παγκόσμια Ιστορία, είναι η Γενοκτονία των Αρμενίων, που η ίδια η Τουρκία αρνείται κατηγορηματικά”.

“Τι ακριβώς όμως αρνείται; Γενοκτονία θεωρείται ο όρος, σκόπιμη και συστηματική εξόντωση ολόκληρης ή ενός μέρους μιας εθνότητας, μιας θρησκείας ή μιας εθνολογικής ομάδας. Η σφαγή είναι μια γενικευμένη πράξη μαζικής δολοφονίας”.

“Η 24 Απριλίου 1915, είναι η ημερομηνία που προσδιορίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων που άρχισε και συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και μετά αυτού. Το αποτέλεσμα αυτής ήταν ο θάνατος 1,5 εκατομμυρίων Αρμανίων, που ωστόσο η διαδικασία αυτού είχε ξεκινησει πολύ νωρίτερα, από τον 14ο και 15ο αιώνα. Οι όποιες ελπίδες των Αρμενίων μετά τη νίκη των Ρώσων έναντι των Τούρκων το 1877 ήταν μάταιες. Και αυτό γιατί πίστεψαν πως οι Ρώσοι θα κρατούσαν τις περιοχές των Αρμενίων και θα υποχρέωναν το Σουλτάνο να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Οι Βρετανοί διαφώνησαν με αποτέλεσμα ο Σουλτάνος να ξεκινήσει σφαγές εναντίον των Αρμενίων τις χρονολογίες, 1895 και 1896. Οι σφαγές εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μεταξύ των οποίων και το Ερζερούμ. Ο τραγικός απολογισμός: 300.000 νεκροί”.

“Η Οθωμανική Αυτοκρατορία πολέμησε στο πλευρό του Άξονα στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πολέμησε επίσης με τη Ρωσία. Όταν έχασε, κατηγόρησε τους Αρμενίους σαν υπεύθυνους της ήττας της. Με τη λογική αυτή σφαγιάστηκαν οι Αρμένιοι”.

“24 Απριλίου 1915. Η «Κόκκινη Κυριακή». 250 ηγετικά στελέχη των Αρμενίων συλλαμβάνονται. Η Γενοκτονία έχει αρχίσει. Ο Aitan Belkind, μάρτυρας, μίλησε για 5.000 Αρμένισες που πυρπολήθηκαν μαζί με τα παιδιά τους. Ο συντομότερος τρόπος εξόντωσης…”

“Ο ίδιος Αμερικάνος Πρόξενος της Τραπεζούντας ανέφερε ότι πολλά από τα παιδιά τα πέταξαν από τις βάρκες. Μεθόδους Ναζί χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι και εμβολίαζαν παιδιά με τη βία για να προσβληθούν με τυφοειδή πυρετό”.

“Ο τότε Αμερικάνος Πρόεδρος, Φραγκλίνος Ρούσβελτ, το περιέγραψε σαν το μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου που έχει διαπραχθεί”.¨

“Όσοι από τους Αρμένιους επέζησαν, οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Συρία”.

“Αν δεν είναι αυτό Γενοκτονία, τότε τι είναι; Γιατί η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα λάθη της; Πέρα αυτού υπάρχει και το θέμα επαναπατρισμού των Αρμενίων με τη κλεμένη γη τους που πρέπει να απασχολήσει το Διεθνές Δικαίο”.

Geopolitics & Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια: