Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Παραβιάζουν το status quo οι ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ




ΝΕΑΡΧΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
«Η εγκατάσταση των κεραιών στα κατεχόμενα, συνιστά παραβίαση του statusquo», δήλωσε χθες ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας, ο υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας. 

Όπως εξήγησε στη Βουλή ο κ. Παπακώστας, οι κεραίες δεν είναιεγκατεστημένες στη ζώνη που είναι στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός. 

«Εμείς, έστω και ένα σάκο γαιόσακο να τοποθετήσουμε σε θέσεις μάχης, γίνεται λόγος γιαπαραβίαση του statusquo. 

Παρακολουθούμε την κατάσταση, ενώ από την πρώτη στιγμή έγιναν τα απαραίτητα διαβήματα στα Ηνωμένα Έθνη. 

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι έχουν σχέση με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Τurcell», δήλωσε ο Υπουργός.

Ανέφερε επίσης ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να βεβαιωθούν ότι πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, πρόκειται για τηλεπικοινωνιακό δίκτυο.

Ο Αρχηγός της ΕΦ αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης, εξήγησε ότι αυτή την περίοδο, οι κεραίες δεν επηρεάζουν τον στρατό. 

Δεν αποκλείεται όμως, σύμφωνα με τον κ. Τσαλικίδη, είτε σε περίπτωση ειρήνης, είτε πολέμου, να χρησιμοποιηθούν και γιαστρατιωτικούς σκοπούς.

«Οι κεραίες, αφού συνδεθούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό, δυνατό να μας προκαλέσουν προβλήματα. 

Εξετάζουμε αυτή την περίπτωση και μελετούμε τρόπους εξουδετέρωσής τους» τόνισε ο Αρχηγός.

Μετά το πέρας της συνεδρίας, ο πρόεδροςτης επιτροπής Άμυνας Γιαννάκης Ομήρου, ανέφερε ότι θα πρέπει να διακριβωθούν οιπραγματικοί στόχοι εγκατάστασης αυτών των κεραιών, να γίνουν καταγγελίες προςπάσα κατεύθυνση, προς κάθε προσφερόμενο διεθνές βήμα ή ευρωπαϊκό αμυντικό οργανισμό, όπως είναι ο Οργανισμός Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη, ο Πυλώνας Ευρωπαϊκής Αμυνας και Ασφάλειας της ΕΕ, πέρα των διαβημάτων που έχουν γίνει, γίνονται ή θα γίνουν στον ΟΗΕ». 

Ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να γίνει και «καταγγελία προς την Ειρηνευτική Δύναμη διότι πρόκειται για ευθεία παραβίαση του status quo». 

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστος Αριστοτέλους δήλωσε ότι «τέτοιες κεραίες είναι διάσπαρτα εγκατεστημένες σε όλη την κατεχόμενη Κύπρου και εκ πρώτης όψεως φαίνεται να εξυπηρετούν σκοπούς της κινητής τηλεφωνίας».
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: