Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Εκδότης της “Taraf” Ahmet Altan: “Ήθελα να ‘ξερα αν ο Ερντογάν τολμά να αποκαλέσει έκτρωμα το μνημείο του Κεμάλ, όπως έκανε για αυτό της τουρκο-αρμενικής φιλίας”.




Μήνυση κατά του εκδότη της εφημερίδας “Taraf”, Ahmet Altan, κατέθεσε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής “Hurriyet” η αιτία της μήνυσης ήταν ένα άρθρο της εφημερίδας “Taraf” που ασκούσε δρυμεία κριτική στον Ερντογάν γιατί χαρακτήρισε το “Μνημείο Ανθρωπιάς” που αναφέρεται στην τουρκο-αρμενική φιλία, “έκτρωμα”.

Μάλιστα ο αρθρογράφος και εκδότης της εφημερίδας “Taraf” όπως έγραψε αναρωτιέται αν ο Ερντογάν τολμά να αποκαλέσει έκτρωμα το μνημείο του Κεμάλ, όπως έκανε για αυτό της τουρκο-αρμενικής φιλίας.

Πέρα αυτού αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού για τις τουρκικές υπερπτήσεις στα ελληνικά νησιά. 

Ο αρθρογράφος χαρακτήρισε τον Ερντογάν άτολμο μιας και συστηματικά αποφεύγει να κατηγορήσει ευθέως τους στρατιωτικούς και να καταδικάσει τα “καμώματά” τους.

Οι δικηγόροι του Ερντογάν έχουν δηλώσει πως ο Ahmet Altan, έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της ελευθεροτυπίας και επιτίθεται προσωπικά στο Πρωθυπουργό της Τουρκίας, προσβάλλοντας τον. 

Η εφημερίδα “Taraf” είναι η εφημερίδα που έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας τη περίπτωση Εργκενεκον αλλά και αυτή της υπόθεσης “Βαριοπούλας”.

Geopolitics & Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια: