Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: 3 PZL ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΑΙΕΙ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΦΤΑΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΚΟΡΩΝΗ!!!
(ΦΩΤΟ) (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…)

 
 
Μεγάλο πύρινο μέτωπο μαίνεται αυτή την ώρα στην περιοχή της Κορώνης, ενώ εκφράζονται φόβοι ακόμα και για τα πρώτα σπίτια του οικισμού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του eleftheriaonline.gr.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στη 1:30 το μεσημέρι και ήδη έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από ολόκληρη τη Μεσσηνία, ενώ από αέρος επιχειρούν τα 3 αεροσκάφη PZL από την Καλαμάτα, ενώ έχουν κληθεί εναέριες ενισχύσεις και από Τρίπολη. 

Οχήματα και πυροσβέστες έχουν κληθεί από Καλαμάτα, Πύλο, Πεταλίδι και Μελιγαλά με σκοπό να δώσουν μάχη με τις φλόγες κια να προλάβουν να περιορίσουν τις συνέπειες πριν γίνουν καταστροφικές. Το πιο ανησυχητικό σημείο αυτή την ώρα είναι κοντά στο σούπερ μάρκετ «Σιψά».
Αναφορές από την περιοχή κάνουν λόγο για 3 διαφορετικές εστίες περιμετρικά της Κορώνης, στις περιοχές Σαράντου και Τουρλάκου.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη, αυτήν την ώρα, στην Κορώνη Μεσσηνίας.
Επί τόπου επιχειρούν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 25 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα, ενώ αναμένονται ενισχύσεις και από γειτονικούς νομούς.

Επίσης, από αέρος επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να κρατηθεί το πύρινο μέτωπο μακριά από τα πρώτα σπίτια της περιοχής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν τρεις διαφορετικές εστίες φωτιάς κοντά σε σπίτια, περιμετρικά της Κορώνης, στις περιοχές Σαράντου και Τουρλάκου. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι φλόγες και οι καπνοί φαίνονται από τις ακτές της Καλαμάτας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η φωτιά είναι ορατή και από τις ακτές της Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: