Έτσι μετά από πληθώρα εκατοντάδων προγραμμάτων, οι Τούρκοι φαίνεται πως ετοιμάζουν το δικό τους BrahMos και το Onyx.
Η προσπάθεια της Τουρκίας να αποκτήσει την σχετική τεχνολογία ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια και σε αυτή συμμετείχαν τουρκικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα κρατικά ερευνητικά κέντρα και αμυντικές βιομηχανίες.
Ο πύραυλος θα φέρει κινητήρα Ramjet οι προσπάθειες για την ανάπτυξη του οποίου ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και σε αυτό συμμετείχαν το Πανεπιστήμιο METU, το κρατικό ερευνητικό ίδρυμα TUBITAK SAGE και η κρατική εταιρεία TEI.
Η Roketsan έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία η οποία όπως φαίνεται αξιοποιήθηκε κατάλληλα με τελικό αποτέλεσμα την δημιουργία ενός αντιπλοικού πυραύλου που εφόσον ολοκληρωθεί ως επιχειρησιακό σύστημα θα φέρει σημαντικές αλλαγές στον ναυτικό πόλεμο στην Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Μαύρη θάλασσα.
Φυσικά η σημασία της ύπαρξης ενός τέτοιου συστήματος στη διάθεση του τουρκικού Ναυτικού είναι περιττό να αναλυθεί περαιτέρω.
Με βλήματα τόσο στην μονάδες επιφανείας όσο και παράκτια "κλειδώνουν" οριστικά το Αιγαίο, οι αποστάσεις και οι χρόνοι προσβολής εκμηδενίζονται και ο ελληνικός Στόλος απλά καθίσταται στόχος.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου