Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Ενισχύεται η αεράμυνα της χώρας με αναβάθμιση των S-300 και των υπόλοιπων α/α συστημάτων – Σκαλώνει η ρωσοτουρκική συνεργασία λόγω υγείας Ερντογάν

Η Ελλάδα είναι σε διαδικασία αναβάθμισης των ελληνικών πυραύλων S-300 όπως αποκαλύπτει και ο Ρώσος αντιπρόεδρος σε δήλωση του για την αγορά τουρκικών πυραύλων S-400, η αγορά των οποίων «σκαλώνει» επίσημα στο οικονομικά παρά τις «ευήκοες»  δηλώσεις του Ρώσου αντιπροέδρου.


Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος των αμυντικών βιομηχανιών της Ρωσίας Ν.Ρογκοζίν , δήλωσε για το θέμα των τουρκικών S-400 , ότι  με την καταβολή  χρημάτων θα γίνεται και η  πώληση όπλων, ενώ τόνισε  ότι δεν υπάρχουν άλλα «εμπόδια» στις αποστολές όπλων προς την Τουρκία.

Ρογκοζίν:  «(Τούρκοι) Γιατί να μην πάρουν αυτό το σύστημα ;
Εκείνοι που θέλουν και πληρώνουν το παίρνουν.
Τα χρήματα πρώτα και μετά θα το  πουλήσουμε .
Έτσι κάνουμε και με τους  Έλληνες.


 
 
 
 
 
 
 
Επίσης  ρωσικά αεροσκάφη χρησιμοποιούνται σήμερα σε χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης.
Ενώ οι Αφγανοί θέλουν  να αγοράσουν ρωσικά ελικόπτερα», κατέληξε ο ίδιος αποκαλύπτοντας και «συζητήσεις» για την αναβάθμιση των S-300 με την ελληνική πλευρά .

Η Ρωσία και η Τουρκία είναι σε συνομιλίες για για το πυραυλικό  σύστημα S-400, αλλά ….το θέμα «κολλάει» στην καταβολή των απαιτουμένων χρημάτων από την Άγκυρα η οποία ζητά δάνειο από την Ρωσία η οποία προφανώς δεν επιθυμεί να δώσει. Σήμερα είναι ο Ερντογάν στην εξουσία …αύριο ποιος  ξέρει  .

Η κύρια είδηση που βγαίνει από το θέμα αυτό είναι ότι οι Ρώσοι φοβούνται να «ανοιχτούν» με την Τουρκία , διότι  η υγεία του Τούρκου προέδρου είναι σοβαρά κλονισμένη και το μέλλον των ρωσο-τουρκικών σχέσεων από αβέβαιο …έως «άκρως εχθρικό  «.
 
Μονόδρομος όμως είναι σύμφωνα με πολλούς ειδικούς αμυντικούς αναλυτές , η αναβάθμιση των ρωσικής κατασκευής πυραύλων S-300 που είναι στην Κρήτη  σε S-300V4 , προσδίδοντας μάλιστα με νέου τύπου πυραύλους,  μεγαλύτερη εμβέλεια και  αποτελεσματικότητα στις τουρκικές  απειλές .
 
Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας διατηρεί 2 πυροβολαρχίες S-300 PMU-1 με 12 εκτοξευτές και 96 βλήματα 48Ν6Ε1 που έχουν μέγιστη ακτίνα εμπλοκής τα 150 km.
Το ραντάρ μεγάλης εμβέλειας 64Ν6Ε Big Bird παρέχει την λεπτομερή εικόνα του εναερίου χώρου σε μια σφαιρική περιοχή με ακτίνα 350 km.Επιτυχημένη βολή του ρωσικού α/α συστήματος, από την Πολεμική Αεροπορία.

 
 
H ελληνική πολεμική αεροπορία σε αγαστή συνεργασία με Ρώσους τεχνικούς, φέρεται να προχωρά στην επιχειρησιακή αναβάθμιση όλων των ρωσικών αντιαεροπορικών οπλικών συστημάτων ( TOR M1) αλλά και των γνωστών για την δύναμη τους  S-300 που έχουν έδρα στην Κρήτη .

Ο  κύριος λόγος είναι η απόκτηση εντός του 2019 από την Τουρκία των αμερικανικής κατασκευής αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35 , και τα διακινούμενα σενάρια περί τουρκικής επέμβασης στο Αιγαίο, ειδικά  τώρα που ξεκίνησαν οι έρευνες και λίαν συντόμως και οι εξορύξεις.

Πληροφορίες φέρουν το   Πολεμικό Ναυτικό να συζητάει το ενδεχόμενο προμήθειας δύο επάκτιων συστοιχιών κατευθυνόμενων βλημάτων NSM της νορβηγικής εταιρείας Kongsberg, ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Οι δύο επίγειες μονάδες προβλέπεται να εγκατασταθούν σε συγκεκριμένα νησιά του Ανατολικού και Κεντρικού Αιγαίου που θα ενεργούν ως «αβύθιστα αεροπλανοφόρα». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και ελληνική βιομηχανική συμμετοχή μέσω της ΜΕΤΚΑ.

Οι διαδικασίες προμήθειας του εν λόγω πυραυλικού συστήματος έχουν προχωρήσει αρκετά και αφορά ένα πακέτο 40-80 βλημάτων που θα αντικαταστήσουν ή θα συμπληρώσουν τα AM-39 Block II Exocet (αέρος-επιφανείας) και ΜΜ-40 Block II (εδάφους-επιφανείας).

Την ίδια στιγμή η  τουρκική πολεμική αεροπορία προκαλεί συνεχώς στον εναέριο χώρο του Αιγαίου με τους «προκλητικούς» Τούρκους πιλότους , σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», φέρνοντας τους Έλληνες ιπτάμενους αξιωματικούς στα…όρια τους.

Επιτελείς από το ελληνικό Πεντάγωνο φέρονται να δηλώνουν ότι οι «τρελές πτήσεις» των Τούρκων απειλούν πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας, και αεροσκάφη ξένων εταιρειών τα οποία ελέω καλοκαιριού διέρχονται εντός του ελληνικού FIR.

Μάλιστα, η στάση αυτή μπορεί να ερμηνευτεί και ως αντίποινα για την καλή πορεία του ελληνικού τουρισμού, ενώ αποκρυπτογραφείται πρόθεση δημιουργίας «επεισοδίου» με σκοπό την συκοφάντηση της Ελλάδος στο εξωτερικό και την μείωση της ροής των τουριστών, μιας και στην Τουρκία «βαράνε μύγες».


Η τουρκική ηγεσία από την δική της πλευρά όπου σταθεί προπαγανδίζει την θεωρία των γκρίζων ζωνών θέλοντας να προσδώσει «νομική δικαιολογία» σε ότι λάβει χώρα άνωθεν του Αιγαίου.

Μάλιστα  οι  Τούρκοι πιλότοι έχοντας «ειδικές οδηγίες» διέρχονται με προκλητικό τρόπο τις περιοχές  πολιτικών αεροδρομί­ων , παρενοχλώντας ελληνικές και ξένες πολιτικές πτήσεις.


Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών : «Πέραν της διάστασης της παραβίασης της ελληνικής κυριαρχίας που ενέ­χει η τουρκική παραβατική συ­μπεριφορά, μάλιστα με υπερπτήσεις νησιωτικών εδαφών, συχνά κατοικημένων, σκόπιμο είναι να αναδεικνύεται η σοβαρότητα παραβάσεων κανόνων εναέριας κυκλοφορίας (π.χ. μη υποβολή σχεδίων πτήσης/άρνηση πολιτικοστρατιωτικού συντονισμού, συχνές πτήσεις τουρκικών πο­λεμικών αεροσκαφών εντός των Τερματικών Περιοχών των Ελ­ληνικών Αεροδρομίων (TMAs) και ενίοτε εντός δεσμευμένων με ΝΟΤΑΜ, περιοχών, προειδο­ποιητικές κλήσεις της Τουρκίας σε αεροσκάφη τα οποία ίπτανται εντός του FIR Αθηνών).


Η στάση αυτή προκαλεί ερωτηματικά αλλά υπακούει και στην «λογική» ότι η Άγκυρα προετοιμάζει μεθοδικά ένα «επεισόδιο» στο Αιγαίο με πολλές προεκτάσεις , το οποίο θα δώσει την αφορμή που επιζητεί για να επέμβει σε νησί ή νησίδα .


 
Για αυτό ακριβώς το λόγο ή ελληνική ανώτατη στρατιωτική ηγεσία συγκλίνει στην άποψη ότι αντί για την αγορά καινούργιων μαχητικών αεροσκαφών και πλοίων επιφανείας θα πρέπει να αξιοποιηθεί η μορφολογία του νησιωτικού συμπλέγματος του Αιγαίου και επ΄αυτού να ενισχυθεί η αντιαεροπορική «ομπρέλα» και η πυραυλική «ασπίδα» ώστε νησιά στρατηγικής σημασίας να μετατραπούν σε «αβύθιστα αεροπλανοφόρα» εκ των οποίων να αντιμετωπίζονται οι όποιοι εξ Ανατολών επίδοξοι αεροναυτικοί εισβολείς.

Όλα όμως δείχνουν ,το τονίζουμε αυτό, ότι διερχόμαστε μια περίοδο παρόμοια με αυτή του καλοκαιριού του 1940 , λίγο πριν τον άνανδρο τορπιλισμό του Εύδρομου καταδρομικού «Έλλη» από τους Ιταλούς.

Οι νέο-οθωμανοί είναι σίγουροι για την δύναμη τους και για αυτό θα επιχειρήσουν να «επέμβουν» σε νησί στο Αιγαίο για να υλοποιήσουν τα σχέδια τους.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: