Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ενίσχυση της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ ζήτησε ο Καμμένος – Τι συμφωνίες υπέγραψε

Η ενίσχυση της αποτρεπτικής και αμυντικής ικανότητας της Συμμαχίας, καθώς και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη Σύνοδο των υπουργών ‘Αμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας Πάνος Καμμένος.


Ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί ο ρόλος του ΝΑΤΟ στη νότια πτέρυγα του και να ελεγχθούν οι θαλάσσιοι διάδρομοι στη νότιο Μεσόγειο για να αποτραπεί η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας μέσω παράνομης διακίνησης πετρελαίου, ναρκωτικών και όπλων, σε συνδυασμό με το ξέπλυμα χρήματος.

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα για τα οποία ενημέρωσε τους Συμμάχους, ενώ μαζί με ομολόγους του υπέγραψε πρόγραμμα πολυεθνικής συνεργασίας για πυρομαχικά , καθώς και πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.

Τέλος είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την υπουργό ‘Άμυνας της Ιταλίας Ρομπέρτα Πινότι και την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι ενόψει της επικείμενης επίσκεψής της στην Ελλάδα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: