Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Νύχτα βίας στο Λονδίνο μετά από τον θάνατο ενός μετανάστη (βίντεο)

Βίαιες διαδηλώσεις πάσης φύσεως μεταναστών και έγχρωμων κατοίκων ξέσπασαν στο ανατολικό Λονδίνο με αφορμή το θάνατο ενός 25χρονου μαύρου άνδρα, ο οποίος φέρεται να υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά τη σύλληψή του από την αστυνομία, χωρίς κάτι τέτοιο να αποδεικνύεται από κάποιο στοιχείο


Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια, εκ των οποίων οι τέσσερις κατέληξαν στο νοσοκομείο, δεκάδες μαγαζιά λεηλατήθηκαν, ένδεκα από αυτά κάηκαν, επίσης κάηκαν 40 αυτοκίνητα κλπ..

Αφού τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του θύματος οι διαδηλωτές κρατώντας πλακάτ που ανέγραφαν το σύνθημα «Οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν» (“Black Lives Matter”) κινήθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα του Forest Gate, κοντά στο σημείο όπου συνελήφθη στις 15 Ιουνίου ο Εντίρ Φρεντερίκο Ντα Κόστα. Η οικογένειά του υποστηρίζει ότι ο 25χρονος πέθανε μετά την κακοποίησή του από αστυνομικούς. 

Κάποιοι απ’ τους διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και επιδόθηκαν σ’ ένα όργιο καταστροφών, πετώντας τούβλα και διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Ο Ντα Κόστα έπεσε σε κώμα μετά τον άγριο, όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς του, ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς όταν αντιστάθηκε στην σύλληψή του στις 15 Ιουνίου. Έξι μέρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας διέταξε έρευνα για το θάνατό του.

«Ο κ. Ντα Κόστα συνελήφθη από αστυνομικούς. Κατά τη σύλληψή του πιστεύεται ότι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν βία και σπρέι πιπεριού», δήλωσε εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

«Ο κ. Ντα Κόστα ένιωσε άσχημα, του χορηγήθηκαν οι Α΄Βοήθειες, εκλήθη ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Δυστυχώς στις 21 Ιουνίου ο κ. Ντα Κόστα απεβίωσε.»

Όμως η νεκροψία που έγινε την Πέμπτη δεν έδειξε τραύματα που θα μπορούσαν να είχαν προκληθεί από αστυνομική βία.
Παρά το αθωωτικό για την αστυνομία πόρισμα του ιατροδικαστή το κίνημα “Black Lives Matter” στη Βρετανία οργάνωσε τη διαδήλωση καίγοντας ολόκληρες περιοχές, ενώ λεηλατήθηκαν δεκάδες καταστήματα.

 
Pronews
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: