Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ! ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ»

 ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΒΑΤΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, υποστράτηγου Αλκιβιάδη Ασημακόπουλου, απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας, και ειδικότερα στα Εξάρχεια και το Κολωνάκι, όπου είχαν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις αφενός της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και αφετέρου των αναρχικών για αύριο το απόγευμα.

 
 Η απαγόρευση ισχύει από αύριο (Πέμπτη) το πρωί στις 6, μέχρι τα μεσάνυχτα.
Η απόφαση αναφέρει:
Δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα εως την 24:00 ώρα της Πέμπτης 29-06-2017, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς:

Λ. Αλεξάνδρας & Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), αριστερά Πατησίων (28ης Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων και των δυο ρευμάτων κυκλοφορίας αυτής), αριστερά Χαλκοκονδύλη, δεξιά Κάνιγγος, αριστερά Βερανζέρου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Κανάρη, Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (όλη η επιφάνεια της Πλατείας και τα εφαπτόμενα πεζοδρόμια αυτής), συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ, αριστερά Μαρασλή, δεξιά Σουηδίας, αριστερά Αναπήρων Πολέμου, δεξιά Μ. Μερκούρη, αριστερά Κόνιαρη, αριστερά Λ. Αλεξάνδρας έως τη συμβολή της με την Πατησίων (28ηςΟκτωβρίου), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της περιοχής.

Η πραγματοποίηση ή η απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης ή πορείας στην εν λόγω περιοχή κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια συνάθροιση ή πορεία θα διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 171 Π.Κ. και άλλων συναφών διατάξεων.

Η ΠΟΑΣΥ και ο πρόεδρος Γρηγόρης Γερακαράκος υποστήριξε ότι αν και η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη η δημοσιοποίηση της απόφασης για απαγόρευση αλλάζει τα δεδομένα και όπως είπε δεν θα πάει κόντρα στο νόμο και έτσι δεν θα πραγματοποιηθεί.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: