Ειδικού Συνεργάτη

Μεγάλος εκνευρισμός  έχει εμφανιστεί προκληθεί τα τελευταία 24ωρα στα κυπριακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας , και συγκεκριμένα σε Βραχονησίδα στην οποία τοποθετήθηκε η Τουρκική σημαία ως δείγμα τουρκικής κυριαρχίας .


Οι φωτογραφίες δείχνουν σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους σε βραχονησίδα που βρίσκεται στο χωριό, με την ονομασία «Κατσόσιηρος».
 
 
Η βραχονησίδα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ξωκλήσι του Αγίου Δημητριανού. 

Η ονομασία της βραχονησίδας είναι «Χοτή», ωστόσο οι χωριανοί την ονόμασαν Κατσόσιηρο.

Στην ουσία έχουμε το γνωστό εθνικιστικό  τουρκικό παιχνίδι της σημαίας με την οποία ως γνωστόν έχουν «γεμίσει» ολόκληρη την τουρκική επικράτεια και τώρα και στην Κύπρο .


Οι νεοθωμανοί θέλουν να καταστήσουν σαφές στους Ελληνοκύπριους  ότι αυτοί είναι κυρίαρχοι στο νησί και ότι πρόκειται να πάρουν ότι θελήσουν όποτε τους «καπνίσει».
 
Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο η φωτογραφία με την σημαία να αποτελεί ένα «παιχνίδι»  στην μάχη των Τούρκων και των Ελλήνων χάκερς , και αυτό ίσως εντέλει να είναι και το πιο πιθανό.  
 
Οι  φωτογραφίες που ανάρτησε χρήστης του facebook και πλέον κατακλύζουν τα social media έχουν προκαλέσει εκνευρισμό , ενώ την ίδια ώρα που υποτίθεται ότι αύριο διεξάγονται από αύριο συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, ενώ το πλοίο Barbaros συνεχίζει τον παράνομο πλου του.
Οι φωτογραφίες, των οποίων η λήψη πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2017 και έχουν γίνει viral τις τελευταίες ώρες, απεικονίζουν μια τουρκική σημαία “καρφωμένη” σε βράχο ανοικτά της Κερύνειας και συγκεκριμένα λίγο έξω από το κατεχόμενο χωριό Άγιος Αμβρόσιος.
 
Σύμφωνα με το χρήστη που ανέβασε τις εν λόγω φωτογραφίες, τα στιγμιότυπα αυτά τραβήχτηκαν στην παραλία που βρίσκεται το εξωκκλήσι του Αγίου Δημητριανού, το οποίο συνδέεται άμεσα με τον “ΚΑΤΣΟΣΙΗΡΟ”, δηλαδή τον βράχο που πλέον πάνω του “κυματίζει” μια τουρκική σημαία.

Η ονομασία “ΚΑΤΣΟΣΙΗΡΟΣ”, προήλθε λόγω των μύθων που κυκλώνουν το συγκεκριμένο βράχο, ενώ με τη τελευταία επίσκεψη του, σύμφωνα με τον ίδιο, στο ξωκλήσι φαίνεται να έχουν σκάψει, ανοίγοντας μια μεγάλη τρύπα, όπου αυτό αποδεικνύει πως κάποιοι κάτι ψάχνουν στο εν λόγω σημείο.

Βλέποντας τις φωτογραφίες αυτές, πολλοί από τους χρήστες του διαδικτύου έχουν αντιδράσει με την πράξη αυτή των Τούρκων, ενώ άλλοι το ερμηνεύουν ως μήνυμα από τη Τουρκία με φόντο τη διάσκεψη στο Cans-Montana.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Τουρκία, παράλληλα, θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, σε σχετικά κοντινή απόσταση από το λιμάνι της Πάφου, ακριβώς την ημέρα που κηρύσσεται η έναρξη των εργασιών της διεθνούς διάσκεψης για την Κύπρο στο Cans-Montana της Ελβετίας.

Συγκεκριμένα, με τη NAVTEX 649/17, η Τουρκία δεσμεύει θαλάσσια έκταση η οποία περιλαμβάνει τμήματα των οικοπέδων 6, 7 και 11 για στρατιωτικές ασκήσεις.

Άσχημα  είναι τα πράγματα στην Κύπρο από την πρόθεση του Σουλτάνου Ερντογάν να «χτυπήσει» πλέον στα ίσια ενώ προκαλεί καθημερινά σε ολόκληρη την θαλάσσια έκταση της κυπριακής ΑΟΖ με την έκδοση ΝΟΤΑΜ αλλά και διάφορες άλλες ενέργειες.


Η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει την διεξαγωγή ερευνών στην Κύπρο και αλλά και στην Κρήτη διότι μέχρι εκεί φτάνουν οι απίστευτες διεκδικήσεις τους, παρουσιάζοντας την γνωστή θεωρία τους για την μεσογειακή ΑΟΖ.

Η πρόσφατη επιθετικότητα της Τουρκίας και τα τελευταία επεισόδια στα ελληνοτουρκικά είναι περισσότερο από ανησυχητικά γιατί η κλιμάκωσή τους αποσκοπεί στην επιχείρηση κατάληψης της υπόλοιπης νήσου .

Με δύο συντονισμένες ενέργειες η Τουρκία προαναγγέλλει πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Κύπρου ενώ τα βάζει με ΗΠΑ και Ισραήλ που έχουν υπογράψει στρατηγικές συμφωνίες για τα ενεργειακά! 

Συγκεκριμένα ενώ  έγινε γνωστό το casus belli εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και των ξένων πετρελαϊκών εταιριών που έχουν αποκτήσει τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης του Οικοπέδου 6 της Κυπριακής ΑΟΖ, (η ιταλογαλλική κοινοπραξία ΕΝΙ/Total), η Άγκυρα με κυβερνοεπίθεση  επαναλαμβάνει ότι «Η Κύπρος ανήκει στους Τούρκους και αιώνια θα είναι των Τούρκων»!

Οι Τούρκοι προκαλούν διότι πολύ απλά δεν επιθυμούν καμία ένωση στο νησί αλλά την κατάκτηση του υπολοίπου νησιού και την εκδίωξη των Ελληνοκυπρίων από τις πατρογονικές εστίες τους.