Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Τι ετοιμάζει ο Ερντογάν στη Δύση και τι είναι οι “Εστίες Οθωμανών” που χρησιμοποιεί

 Έντονη η δραστηριότητα των “Osmanli Ocaklari” (Εστίες Οθωμανών)  στα κοινωνικά δίκτυα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα σωματείο που ιδρύθηκε το 2005 με στόχο την έκδοση περιοδικού που θα ασχολείται με την πολιτιστική κληρονομιά των Οθωμανών.


Με την πάροδο του χρόνου φαίνεται πως άλλαξε στόχο και μετατράπηκε σε παραστρατιωτική οργάνωση που πρόσκειται στον Πρόεδρο Ερντογάν.

Αυτό προκύπτει από την  Έκθεση που συνέταξε το συντονιστικό όργανο καταπολέμησης της τρομοκρατίας και προστασίας εθνικής ασφάλειας της Ολλανδίας (NCTV), η οποία κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή.
 Στην Έκθεση αναφέρονται τα εξής: “Ανησυχία προκαλεί η λειτουργία παρατήματος του ακραίου εθνικιστικού, παραστρατιωτικού τουρκικού σωματίου στην Ολλανδία.  Το παράρτημα Osmanli Ocakları μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Πρόεδρο Ερντογάν για παράνομες δραστηριότητες  εναντίον των αντιπάλων του”.

Αναμφισβήτητα η δραστηριότητα κάθε παραστρατιωτικής οργάνωσης είναι παράνομη και προκαλεί έντονη ανησυχία.
Όταν πρόκειται , όμως, για ομάδα δράσης του Ερντογάν , προκαλεί τρόμο για αυτά που μπορεί να προκαλέσει. Ειδικά σε μια ευαίσθητη περιοχή, όπως είναι η Βαλκανική Χερσόνησος, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη.  
Πόσοι τζιχαντιστές μπορεί να κρύβονται πίσω από τον μανδύα του προστάτη της οθωμανικής κληρονομιάς;
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: