Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Περιουσία σουλτάνου σε Θεσσαλονίκη, Κιρκούκ και Μοσούλη θα διεκδικήσει η Τουρκία;

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ 
Ο πρώην διευθυντής του Ιδρύματος Τουρκικής Ιστορίας (Turk Tarih Kurumu) Metin Hulagu  είχε μια αποκαλυπτική συζήτηση με  τον δημοσιογράφο της εφημερίδα Μιλλιετ, Μert Inan  για την περιουσία του σουλτάνου Αμπντουλχαμίτ Β΄.


Στο σχετικό δημοσίευμα ο καθηγητής Hulagu φέρεται να δήλωσε τα εξής:”Οι απόγονοι του 34ου σουλτάνου Αμντουλχαμίτ Β΄ συνεχίζουν τον δικαστικό αγώνα για την διεκδίκηση της περιουσίας του προγόνου τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στα Αρχεία μας ο σουλτάνος είχε καταθέσεις ύψους 250 εκατομ.$ στις Τράπεζες: Υποκατάστημα Κωνσταντινούπολης της German Bank, Deutsh Bank Βερολίνου, The Reichs Bank, The Bank of England, New York Bank και σε μια άγνωστη μέχρι στιγμής γαλλική Τράπεζα.

Ο σουλτάνος ασχολιόταν με το εμπόριο και το Χρηματιστήριο. Κέρδιζε πολλά χρήματα στο Χρηματιστήριο της Πόλης χάρη στη βοήθεια των Αρμενίων συμβούλων του.
Το 1903 ήταν ένας από τους τρεις πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Τα χρήματα που κέρδιζε τα κατέθετε στις γερμανικές Τράπεζες με τη βοήθεια του Κάιζερ.

Η ακίνητη περιουσία του σουλτάνου τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό είναι τεράστια.
Κατέχει περισσότερα από 2300 ακίνητα στην Μικρά Ασία, 4.280 στα Βαλκάνια, 390 στη Συρία, 223 στην Παλαιστίνη, 83 στο Ιράκ, 60 στην Αραβία, 10 στο Ισραήλ, 8 στη Λιβύη.

Η μισή Θεσσαλονίκη ανήκει στην προσωπική περιουσία του σουλτάνου.
Οι κληρονόμοι του μπορούν να διεκδικήσουν την περιουσία του σουλτάνου, γιατί τα ακίνητα ανήκουν στην ιδιοκτησία του. Αγοράστηκαν με χρήματα που κέρδισε από το εμπόριο πετρελαίου”.
Ο κ. καθηγητής υποστηρίζει ,τέλος, ότι ο σουλτάνος ήταν τρομερά φιλοχρήματος και αδιαφορούσε για τα κορίτσια που είχε στο Χαρέμι του.

Η ιστορία αυτή δεν βγαίνει τυχαία στην επιφάνεια.
Σίγουρα εξυπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα.
Οι απόγονοι του σουλτάνου διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας των πετρελαϊκών πηγών στη Μοσούλη και το Κιρκούκ, τις οποίες διεκδικούν με τη βοήθεια του Ερντογάν…
Φαντάζεστε να ξεκινήσουν να διεκδικούν  ακίνητα στα Βαλκάνια και κυρίως στην Θεσσαλονίκη…..

πηγη
2014

«Συμπόσιο Αμπντούλ Χαμίτ Β΄» για τον σφαγέα των Αρμενίων στη Θεσσαλονίκη

  • «Συμπόσιο Αμπντούλ Χαμίτ Β΄» για τον σφαγέα των Αρμενίων στη Θεσσαλονίκη
Συμπόσιο Αμπντούλ Χαμίτ Β΄ για τον σφαγέα των Αρμενίων στη Θεσσαλονίκη
 
 
Οργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη “Συμπόσιο Σουλτάνος Αμπντούλ Χαμίτ ο 2ος”. Μιλώντας στο συμπόσιο ο πρόεδρος του Ιδρύματος Τουρκικής Ιστορίας (ΤΤΚ) καθηγητής Δρ. Μετίν Χιουλαγκιού είπε πως "Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τις μέρες μας πρέπει να καταλάβουμε τον Αμπντούλ Χαμίτ".

Ο Χιουλαγκιού μιλώντας στα εγκαίνια του συμποσίου "Σουλτάνος Αμπντούλ Χαμίτ ο 2ος" που οργάνωσε στην Θεσσαλονίκη το Ιδρύμα Τουρκικής Ιστορίας, είπε -σύμφωνα με τα tourkikanea.gr- πως η περίοδος του Αμπντούλ Χαμίτ διαφυλάσσει ακόμη την επικαιρότητα της, καθώς σημερινά θέματα όπως το αρμενικό άρχισαν εκείνη την περίοδο και ακόμη συνεχίζονται.

Ο Χιουλαγκιού που μίλησε αφού πρώτα είχε επισκεφτεί το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ και άλλα ιστορικά σημεία στην Θεσσαλονίκη, είπε στην ομιλία του πώς οργάνωσαν το συμπόσιο ώστε στρεφόμενοι στο παρελθόν να το δούμε για ποιό λόγο άρχισαν τα γεγονότα, να δούμε την διακυβέρνηση του Αμπντούλ Χαμίτ, τα σφάλματα και τις καλές πλευρές της, μακρά από την πολιτική, μόνο σε ακαδημαϊκό επίπεδο.
 Ο Χιουλαγκιού όταν ρωτήθηκε γιατί διάλεξαν τη Θεσσαλονίκη είπε:

"Η Θεσσαλονίκη ως χώρος αποτελεί ένα ξεχωριστό μέρος με σημασία.
Η Θεσσαλονίκη είναι ένα μέρος που έχει αφήσει τα ίχνη του στην τουρκική ιστορία.

Είτε από πολιτική είτε από άλλη σκοπιά είναι μια πόλη με ξεχωριστή σημασία. Εντέλει αποτελεί ένα μέρος που μοιράστηκαν δύο Τούρκοι ηγέτες, ο Μουσταφά Κεμάλ και ο Αμπντούλ Χαμίτ. Εδώ είναι τα μέρη όπου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ.

Είναι το μέρος όπου εξορίστηκε ο Αμπντούλ Χαμίτ. Δηλαδή εδώ βρέθηκε ο ένας που ως άνθρωπος της πολιτικής κατά την τελευταία περίοδο της αυτοκρατορίας προσπαθούσε να την υπερασπιστεί, ενώ ο άλλος βρέθηκε για να χτίσει μετά από την αυτοκρατορία ένα νέο κράτος, την δημοκρατία.

Εμείς λοιπόν ως ΤΤΚ θελήσαμε να βρεθούμε στο χώρο αυτό των δύο σημαντικών προσωπικοτήτων. Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τις μέρες μας πρέπει να καταλάβουμε τον Αμπντούλ Χαμίτ".

Πηγή: tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: