Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Κοιμούνται ακόμη στο ΥΠΕΘΑ; Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή τουρκικού ΤΟΜΑ με καθοδηγούμενους με λέιζερ αντιαρματικούς πυραύλους UMTAS και L-UMTAS


Δείτε το βίντεο

Τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα με σύστημα πυραύλων ROKETSAN ξεκίνησε ξεκίνησε μαζική  παραγωγής.


Πρόκειται για την χερσαία έκδοση  πλατφόρμας με αντιαρματικούς πυραύλους  UMTAS και L-UMTAS , το οποίο αποτελεί κίνδυνο για τις ελληνικές τεθωρακισμένες ταξιαρχίες.

O σταθεροποιούμενος πύργος δυο αξόνων της Roketsan, που μπορεί να φέρει ενσωματωμένο ηλεκτρο-οπτικό σύστημα αποκάλυψης-πρόσκτησης στόχων εισήλθε σε φάση μαζικής παραγωγής. 


O τουρκικής κατασκευής πύραυλος L-UMTAS της Roketsan, ολοκλήρωσε το απαιτούμενο  κύκλο δοκιμών, και ήδη είναι σε υπηρεσία στα νέα τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα Τ129 ΑΤΑΚ.
Τώρα όμως θα αποτελέσει τον εξοπλισμό χερσαίας πλατφόρμας η μαζική παραγωγή της οποίας θα προσδώσει μεγάλο πλεονέκτημα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.


Πληροφορίες από την γειτονική Τουρκία αναφέρουν ότι τα ερπυστριοφόρα οχήματα με τους πυραύλους UMTAS και L-UMTAS θα «συνοδεύουν» στενά πλέον  τις τουρκικές τεθωρακισμένες ταξιαρχίες είτε στην Βόρεια Συρία, είτε στον Έβρο και θα δημιουργούν ένα «απαγορευμένο χώρο» δράσης των εχθρικών αρμάτων.

Ο βάρους 37,5 κιλών πύραυλος έχει εμβέλεια 8 χιλιομέτρων, διπλή κεφαλή, ενώ κατευθύνεται με laser. 

Οι πρόσφατες τελευταίες δοκιμές ήταν εξαιρετικά επιτυχείς, ενώ το κέντρο δοκιμών επισκέφτηκε και ο Τούρκος υπουργός άμυνας Fikri Işık‏.
Με τον συγκεκριμένο πύραυλο η Τουρκία έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως σε ότι αφορά το εξοπλισμό του νέου επιθετικού ελικοπτέρου Τ129, καθώς είναι σε θέση να κατασκευάζει το σύνολο των όπλων του
Το γεγονός της κατεύθυνσής του με λέιζερ, επιτρέπει την επιχειρησιακή του αξιοποίηση και κατά τη νύχτα.

Υπενθυμίζουμε ότι η  τουρκική αμυντική εταιρεία ROKETSAN η οποία κατασκευάζει το εν λόγω σύστημα αντιαρματικού πυραύλου, με βεληνεκές μάχης 8 χλμ, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό  την υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου, το οποίο θα προσδώσει στα τουρκικά ταχύπλοα περιπολικά σκάφη (πιθανότατα κλάσης ONUK MRTP), δυνατότητες πραγματικά εξωπραγματικές για τα δεδομένα μια κλειστής θάλασσας όπως είναι π.χ το Αιγαίο πέλαγος.

Ο πύραυλος αυτός εξοπλίζει τα τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα Τ-129, τα ταχύπλοα σκάφη MRTP-22 και τώρα και τα  νέα ερπυστριοφόρα οχήματα στην χερσαία έκδοση του συστήματος.

Εξοπλίζονται συνεχώς οι Τούρκοι και όλες οι κινήσεις τους προμηνύουν ότι ετοιμάζονται για κάτι προς την πλευρά του Αιγαίου πελάγους, ειδικά μετά την πλήρη αποτυχία των συνομιλιών για την επανένωση στην Κύπρο.

Ενδεικτικό των προθέσεων τους είναι και το νέο βίντεο που ήρθε στην δημοσιότητα και  αφορά τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, προπαγανδίζοντας την «μεγάλη ισχύ τους»…γιατί άραγε;.

Όλες αυτές οι κινήσεις από τουρκικής πλευράς , όπως οι  προσλήψεις 30.000 πιστών στο καθεστώς νέων Τούρκων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών , καταδεικνύουν ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για πολεμικές επιχειρήσεις , και μάλιστα λίαν συντόμως.

Τα κοιτάσματα στην ανατολική μεσόγειο , η αστάθεια στην ίδια περιοχή, η κάθοδο των Ρώσων , η Αίγυπτος και κυρίως το ιδιαίτερα επικίνδυνο εσωτερικό της Τουρκίας που «βράζει» από τους αντιφρονούντες ,  πρέπει να είναι συνεχώς «απασχολημένο» με έναν πόλεμο έστω και μικρής έντασης….αλλιώς κινδυνεύει το καθεστώς του Ερντογάν  καθώς και τα μεγαλεπήβολα σχέδια για το Αιγαίο και την Κύπρο .









 

Δεν υπάρχουν σχόλια: