Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡ Η «ΦΩΤΙΑ» ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ… ΠΑΚΙΣΤΑΝ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την διεύρυνση και επέκταση της κρίσης του Κατάρ με ανεξέλεγκτες συνέπειες σε όλη την ευρύτερη περιοχή, αλλά και σε διεθνές επίπεδο καθώς κάποιοι άνοιξαν όπως φαίνεται τους ασκούς του Αιόλου, αναφέρουν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα αποκαλυπτικές δηλώσεις του Αμερικανού στρατηγικού αναλυτή από το γνωστό «Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων», που για πολλούς καθορίζει την πολιτική των ΗΠΑ, πρώην σημαντικού στελέχους της CIA, του Bruce Ridel.




Το πιο εντυπωσιακό στις δηλώσεις του Ridel, είναι ότι έχει αποφασιστεί από κάποιους κύκλους το οριστικό ξεκαθάρισμα με όσους στηρίζουν τις εξτρεμιστικές ισλαμιστικές οργανώσεις που έχουν τρομοκρατήσει την Δύση και ένας από τους στόχους αυτής της επιχείρησης είναι, όπως τονίζεται, και το… Πακιστάν.
Δηλαδή με λίγα λόγια ανατροπή του καθεστώτος!

Το Πακιστάν έχει ήδη προκαλέσει την οργή της Σαουδικής Αραβίας όταν σε πρόσκληση της να συμμετάσχει στην μεικτή στρατιωτική δύναμη που πολεμά στην Υεμένη τους εξτρεμιστές ισλαμιστές αρνήθηκε να πάρει μέρος, ενώ έχει καταγγελθεί ότι στο παρασκήνιο βοηθά τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους τρομοκράτες.

Η στάση του αυτή έχει προκαλέσει την έντονη οργή του Ριάντ και το θέμα αυτό συζητήθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του Τραμπ στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Επισημαίνεται ότι το Πακιστάν είναι στενός σύμμαχος της Τουρκίας και συντάσσεται μαζί της στην αντιμετώπιση της κρίσης του Κατάρ, όπου η Τουρκία έχει στηρίξει το κρατίδιο του Περσικού Κόλπου.
 

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η επέκταση της κρίσης και στο Πακιστάν θα έχει σημαντικότατες συνέπειες στις διεθνείς ισορροπίες, καθώς το Πακιστάν είναι και η μονή μουσουλμανική χώρα που διαθέτει πυρηνικά όπλα.
Με λίγα λόγια γενικά…μύλος!

GÖLGE CİA İDDIA ETTI = ΑΠΟΨΗ «ΣΚΙΑΣ» ΤΗΣ CIA
SIRADA PAKİSTAN VAR! = ΣΕΙΡΑ (ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ) ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: