Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου «εισήλθαν» στο βόρειο Σερβικό τομέα! Αποδεσμεύτηκαν οι κανόνες εμπλοκής για τους Σέρβους

Αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προειδοποίηση οι ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου(Rosy)  «εισήλθαν» στο βόρειο τμήμα της πρώην επαρχίας , παρά την κατηγορηματική απαγόρευση που υπάρχει σε ψήφισμα του ΟΗΕ.


Οι ειδικές μονάδες της Αστυνομίας Κοσσυφοπεδίου αυτήν την στιγμή ευρίσκονται στο βόρειο δήμο του Κοσσυφοπεδίου  Λεποσάβιτς που κατοικείται ως επί των πλείστον από Σέρβους,οι οποίοι είναι ανάστατοι .


Η μονάδα είναι δύναμη «Ταχείας Αντίδρασης», πάνοπλη με ειδικά οχήματα με πολυβόλα  και  κυκλοφορεί προκλητικά  στους δρόμους του δήμου, αναφέρει ο σερβικός τύπος  του Κοσσυφοπεδίου.

 
Η είδηση ​​επιβεβαιώθηκε και από τον αναπληρωτή διοικητή της αστυνομίας της Βόρειας Μιτρόβιτσα, Μπεσίμ Χότι.

Ο ίδιος προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα λεγόμενα ανέφερε ότι η κίνηση αυτή  έγινε μετά τα πρόσφατα περιστατικά σε αυτόν τον τομέα.

«Υπάρχουν δεκάδες  μέλη της Μονάδας ταχείας επέμβασης και το μέτρο ελήφθη μετά από περιστατικά εκεί, όπως αυτό που αφορά τον A.Jabllanoviq. Κανονικά αυτά τα περιστατικά  λαμβάνονται υπόψη και το μέρος τίθεται σε ειδική παρακολούθηση ,» δήλωσε ο Χότι.

«Αμέσως μετά τα γεγονότα και τις απειλές , λόγω του πολιτικού κλίματος προς το παρόν είμαστε σε εγρήγορση λόγω των γενικών εκλογών», κατέληξε.
 
Υπενθυμίζουμε ότι Σερβικές ειδικές δυνάμεις δρουν εδώ και καιρό εντός των σερβικών χωριών στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο έτοιμες να επέμβουν σε τυχόν προβοκάτσιες των Αλβανών.

Αρωγός σε αυτό το σχέδιο είναι και η Μόσχα τόσο με δηλώσεις του ίδιου του Ρώσου προέδρου,  όσο και με την άσκηση «σλαβική αδελφότητα 2017», στην οποία εξετάζονται σενάρια παρέμβασης σε περιοχές με «κρίση» με την χρήση αεραποβατικών δυνάμεων, Σερβίας , Ρωσίας και Λευκορωσίας.

Οποιαδήποτε λάθος κίνηση , αψιμαχία ή οτιδήποτε άλλο αυτήν την δεδομένη στιγμή μπορεί να πυροδοτήσει ακόμα και πόλεμο ανάμεσα σε Σέρβους και Αλβανούς.

Τυχόν προβοκάτσια από τους Αλβανούς με δικαιολογία τις γενικές εκλογές  θα προκαλέσει την αντίδραση του  Βελιγραδίου ,το οποίο είναι διατεθειμένο να στείλει στρατεύματα σε κοσοβάρικο έδαφος ώστε να προστατεύσει την εκεί σερβική μειονότητα.

Το Κόσοβο εξακολουθεί να φιλοξενεί σερβική μειονότητα, η οποία είναι συγκεντρωμένη επί το πλείστον στο βόρειο τμήμα, κοντά στη Μιτρόβιτσα. Τα Βαλκάνια είναι το διακύβευμα της νέας τάξης που πριν λίγο «μιλώντας» με την φωνή του ΝΑΤΟ έκανε λόγο και για την Βόρεια Οσετία και την Υπερδνειστερία. «Φούλ» επίθεση από την δύση ενάντια στην Ρωσία η οποία να δούμε που θα καταλήξει.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: