Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Ξεκίνησε η επιχείρηση των Αμερικανών για την Ράκκα! Ενημερώθηκαν οι Τούρκοι

Οι Αμερικανοί ξεκίνησαν την επιχείρηση κατάληψης της Ράκκα.
Την είδηση ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ, πικραμένος προφανώς που οι ΗΠΑ τους άφησαν ξανά εκτός παιχνιδιού.

Ο Γιλντιρίμ θέλοντας να δείξει ότι η Ουάσινγκτον παρόλα αυτά υπολογίζει την Άγκυρα, έσπευσε να δηλώσει ότι οι Αμερικανοί τους ενημέρωσαν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΚΥΠΕ ο Γιλντιρίμ είπε πως οι Αμερικανοί τους διαβεβαίωσαν  “ότι η σχέση με τους Κούρδους της Συρίας δεν θα κρατήσει πολύ και πως τα όπλα που θα χρησιμοποιηθούν δεν θα περάσουν στην Τουρκία”.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός σε ενημέρωσή του σε Τούρκους δημοσιογράφους είπε ότι η επιχείρηση στη Ράκκα άρχισε το βράδυ της 2ας προς 3ης Ιουνίου και οι ΗΠΑ τους έκαναν την αναγκαία ενημέρωση πριν την έναρξη της επιχείρησης.

Ανέφερε ότι η Τουρκία δεν εγκρίνει την μέθοδο που εφάρμοσαν οι ΗΠΑ. “Τους εκφράσαμε σε κάθε επίπεδο την ανησυχία μας αλλά αυτοί μας είπαν ότι δεν υπάρχει επιλογή και είναι αναγκασμένοι και πως μετά την επιχείρηση η σχέση τους με το PYD/YPG (Κούρδοι Συρίας) δεν θα κρατήσει πολύ, είναι μια συνεργασία τακτικής και μας έδωσαν τις αναγκαίες εγγυήσεις.

Ποιες είναι αυτές οι εγγυήσεις;
Τα όπλα που θα χρησιμοποιηθούν εκεί να μην περάσουν στα χέρια των τρομοκρατικών ομάδων στη χώρα μας”, είπε συγκεκριμένα ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα παρακολουθεί την διαδικασία και πως η δική της στρατηγική δεν αλλάζει, “όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι το ίδιο, είτε είναι στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό της Τουρκίας”.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: