Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Τεχνολογικό άλμα που σοκάρει: Αντιαεροπορική άμυνα περιοχής με ηλεκτρομαγνητικά πυροβόλα σε τροχοφόρα οχήματα από την Τουρκία

Δείτε εικόνες
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 
Το πυκνωτικό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο (EM Railgun) Tufan που αναπτύσσει η τουρκική εταιρεία Aselsan και παρουσιάστηκε στην έκθεση στρατιωτικού υλικού IDEF 2017, αποτελεί το κύκνειο άσμα και την επιτομή των προσπαθειών των Τούρκων σε αυτόν τον τομέα .


Το πυροβόλο  παρουσιάστηκε με πλήρη επισημότητα στην έκθεση ενώ παρουσιάστηκαν  και τα πυρομαχικά που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιεί .

 
Τώρα ήρθαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες του νέου πυροβόλου επί τροχοφόρου οχήματος για χρήση του από τον τουρκικό στρατό .

Δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι αληθινές δυνατότητες αυτού του «διαφημιζόμενου» πυροβόλου ούτε σε ποιο σημείο έχουν φτάσει οι Τούρκοι επιστήμονες, αλλά τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι αυτές χρήζουν άμεσης διεύρυνσης, για να βρεθεί η χώρα μας εξ απήνης και πάλι .




Το τουρκικό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο είναι ιδιαίτερα συμπαγές και δύναται  να εγκατασταθεί σε μικρού εκτοπίσματος πλοία καθώς και σε τροχοφόρο όχημα.

Η Τουρκία κάτω από άκρα μυστικότητα από το 2014 ετοιμάζει ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο  και όπλο LASER των οποίων οι δοκιμές ευρίσκονται στα τελικά στάδια για να εξοπλίσουν τις νέες Φρεγάτες τύπου Stealth  TFΧ-2000.
 
Το Sapan όπως ονομάζεται είναι το πρώτο «εθνικό» ηλεκτρομαγνητικό όπλο που αναπτύχθηκε από την TÜBİTAK (Τουρκικό Ίδρυμα Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών) σε αγαστή συνεργασία με την ASELSAN  .

Το πυροβόλο θα δύναται να εκτοξεύσει το βλήμα με την χρήση ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας και τεράστια ταχύτητα επιτυγχάνοντας πολλαπλάσια καταστροφικά αποτελέσματα επί  οποιαδήποτε στόχου.

Επίσης σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα το Επιστημονικό και Τεχνολογικό τουρκικό ίδρυμα TUBITAK ευρίσκεται στο τελικό στάδιο προγράμματος ανάπτυξης ενός υψηλής ισχύος συστήματος λέιζερ (ετοιμάζεται από το 2013), το οποίο και αυτό θα εξοπλίσει τις σύγχρονες  τουρκικές  φρεγάτες .


Τέτοια όπλα επί του παρόντος χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρει το δημοσίευμα .


Το ίδρυμα SAVTAG TUBITAK, το τουρκικό «ισοδύναμο» του  προηγμένου ινστιτούτου  «DARPA»,  του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, έχει τεθεί επίσημα υπεύθυνο για την ανάπτυξη ενός σχεδίου κατασκευής ενός όπλου λέιζερ με την ονομασία «Πρόγραμμα 1007», το οποίο θα εξοπλίσει όλα τα νέα τουρκικής κατασκευής επιτεύγματα (αρχικά την φρεγάτα TF-2000 , κά) .

Το πρόγραμμα «υποστηρίζεται» από το σύνολο των αμυντικών εταιρειών και των πανεπιστημίων της Τουρκίας με σκοπό την επιτυχία αυτού του φιλόδοξου προγράμματος.


Το λέιζερ που σχεδιάζεται θα χρησιμοποιηθεί κυρίως ως οπλικό σύστημα ακριβείας (CIWS) στην επόμενη γενιά φρεγατών της Τουρκίας, TF-2000, με κύρια αποστολή την καταστροφή εχθρικών πλοίων, αεροσκαφών και πυραυλικών απειλών.


Εάν εφοδιάσουν  αρχικά τις Φρεγάτες τους και στην συνέχεια τις Κορβέτες  οι Τούρκοι με «railgun» όπως ονομάζεται το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο και συστήματα laser σε συνδυασμό με το νέο αεροπλανοφόρο TCG ANADOLOY, θα αποκτήσουν μεγάλο πλεονέκτημα σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο, αλλά το ζήτημα επίσημα είναι ακόμη σε υποθετικό στάδιο.


Μιλάμε για πολύ προηγμένα οπλικά συστήματα τόσο για το Laser όσο και για το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο που απαιτούν πολλές εξαντλητικές δοκιμές.


Επισημαίνεται ότι το βλήμα θα εξέρχεται από το «railgun» με 2000-2500 m/sec ως ταχύτητα εξόδου και θα χρησιμοποιηθεί ως ένα σύστημα πυροβολικού άκρως  αποτελεσματικού σε απόσταση άνω των 300 χιλιομέτρων.





Επίσης το πυροβόλο θα  δύναται να χρησιμεύσει ως οπλικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας με υψηλό επίπεδο δραστικότητας έναντι των οποιοδήποτε εναέριων απειλών.


Πάντως όπως και να έχει,  οι φιλόδοξες προσπάθειες των νέο-οθωμανών έχουν προκαλέσει την δυσφορία στην δύση και την έκπληξη σε πολλούς .


Αναζητείται όμως η αλήθεια πίσω από όλα αυτά τα «επιτεύγματα» με την πιστοποίηση της  πραγματικής χρήσης τους και των …δυνατοτήτων τους να καταστρέφουν , πλοία , οχήματα , κά …όπως περισπούδαστα ανακοινώνει ο τουρκικός τύπος που συμμετέχει στην τεράστια προπαγάνδα αναβίωσης της οθωμανικής κυριαρχίας από τον Ερντογάν.





πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: