Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Ν. ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ Β. ΠΟΥΤΙΝ ΔΙΑΜΕΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
«ΘΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ» Ο «ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ»

Τελειώνει η Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, καθώς οι Κούρδοι του Ιράκ ανακοίνωσαν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία τους τον Σεπτέμβριο. Το μόνο σίγουρο είναι πως γι’ αυτή την εξέλιξη είναι ενήμερος ο Ν. Τραμπ, στέλνοντας μήνυμα παράλληλα προς την Άγκυρα.

Μόσχα και Τελ-Αβίβ είναι επίσης ενημερωμένες για το δημοψήφισμα και όπως όλα δείχνουν, το πρώτο βήμα για την δημιουργία του Μ. Κουρδιστάν, μόλις πραγματοποιήθηκε.

Θα είναι το πρώτο μη αραβικό κράτος στη Μέση Ανατολή που θα δημιουργηθεί μετά το 1971 και «ανακατεύει την τράπουλα» σε συγκλονιστικό βαθμό.

Το θέμα είναι πλέον πώς θα αντιδράσει η Τουρκία, η οποία πάντως με την κυβέρνηση Μασούντ Μπαρζανί στο αυτόνομο Κουρδιστάν τα πήγαινε πολύ καλά.


Η συνθήκη των Σεβρών του 1920 (Αύγουστος) προέβλεπε την δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, αλλά αυτό άλλαξε με την συνθήκη τος Λωζάνης.

Οι ηγέτες της ημιαυτόνομης περιοχής των Κούρδων στο Ιράκ συμφώνησαν στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τις 25 Σεπτεμβρίου.


Η διαδικασία θα λάβει χώρα στις τρεις κουρδικές επαρχίες του Ιράκ, αλλά και σε περιοχές του Κουρδιστάν εκτός.


Η ιρακινή κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει τις προθέσεις των Κούρδων, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αντίθετη στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.


Εν ολίγοις, ενώ η επιχείρηση της Τουρκίας συνεχίζεται στη Συρία, που σκοπό έχει να ανακόψει την εξάπλωση των Κούρδων και να περιορίσει τις δυνάμεις του ISIS, ΗΠΑ και Ρωσία έχουν ήδη σχεδιάσει το μέλλον της περιοχής.

Μην ξεχνάμε, πως Ρωσία έχει παραχωρήσει αυτονομία στους Κούρδους στους οποίους επιτρέπουν την χρήση κουρδικής και αραβικής γλώσσας έχοντας οι ίδιοι ίσα δικαιώματα ενώ δίνει και δυνατότητα αλλαγής των συνόρων μέσω δημοψηφίσματος!


Η δημιουργία του μεγάλου Κουρδιστάν αποτελεί έναν αμερικανικό σχεδιασμό πολλών δεκαετιών.
Το κράτος που θα δημιουργηθεί τώρα θα είναι ένα «πρόπλασμα».
Στο άμεσο μέλλον θέλουν να προσαρτηθούν περιοχές και από την ΝΑ Τουρκία αλλά και από το Δ.Ιράν

Το Κουρδιστάν θα έχει κοσμικό χαρακτήρα καθ θεωρείται από τους Αμερικανούς πολύ πιο εύκολα ελεγχόμενο η δε γεωπολιτική του αξία θα είναι βαρύτατη καθώς θα ελέγχει τις πηγές και τα νερά των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη, τις πετρελαιοπηγές του Κιρκούκ και της Μοσούλης και θα αποτελεί ένα ισχυρό σύμμαχο και «ασπίδα» προστασίας του Ισραήλ.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: