Η Ρωσία αναδιατάσσει τις χερσαίες δυνάμεις με στόχο και τα Βαλκάνια (βίντεο)
Σύμφωνα με αλβανικά και σκοπιανά ΜΜΕ στρατιωτικό τμήμα των ΗΠΑ εισέρχεται στην ΠΓΔΜ, επίσημα για να «εκπαιδευτεί» στο πεδίο βολής του Κρίβολακ, ανεπίσημα για να εδραιώσει την κυβέρνηση Ζάεφ που δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί.
Την ίδια στιγμή ρωσικές δυνάμεις αναδιατάσσονται στην αποκαλούμενη δυτική στρατιωτική περιφέρεια μετά από εντολή του Σ.Σοιγκού και «κοιτούν» πλέον ειδικά τα Βαλκάνια και τα τεκταινόμενα εκεί, μιας και η κατάσταση αρχίζει να «ξεφεύγει» οσονούπω.
Αμερικανική δύναμη έρχεται στην ΠΓΔΜ, ανακοίνωσε η νέα σκοπιανή κυβέρνηση, αφού έφερε την απόφαση της στην όγδοη κοινοβουλευτική σύνοδο για να λάβει την άδεια «για την ειρηνική είσοδο των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών για δραστηριότητες κατάρτισης στο πεδίο βολής του Κρίβολακ», αναφέρει ο σκοπιανός τύπος.
Η Ρωσία σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει δημιουργήσει μια ειδική ομάδα επιχειρησιακών δυνάμεων ταχείας επεμβάσεως , ενώ υλοποιείται η πλήρη αναδιάταξη των ρωσικών δυνάμεων στην δυτική περιφέρεια , ως απάντηση στην ενίσχυση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 21 Ιουνίου ανέφερε ότι η δυτική στρατιωτική περιοχή θα δεχθεί 30 τάγματα και μονάδες μηχανοκίνητου πεζικού (τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού ).
Η πρώτη τέτοια ομάδα εμφανίστηκε στους στρατούς του ΝΑΤΟ. Το στρατιωτικό δόγμα της ΕΣΣΔ δεν περιλάμβανε τη χρήση μικρών ομάδων, καθώς το επίκεντρο ήταν στη χρήση του στρατού σε παγκόσμιες συγκρούσεις.
Αργότερα, μετά τον πόλεμο στην Τσετσενία, οι Ρώσοι επιτελείς κατανόησαν βαθιά ότι απαιτείται η δημιουργία συνδυασμένων ταχυκίνητων σχηματισμών η σύνθεση των οποίων εξαρτάται ανάλογα την αποστολή .
Με τον τρόπο αυτό, οι ρωσικές δυνάμεις σε σχηματισμούς τύπου «BTG και RTG» όπως τους αναφέρουν οι Ρώσοι, και ενεργούν επιχειρήσεις στο Βόρειο Καύκασο και τη Νότια Οσετία.
Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι χάρη σε αυτού του τύπου τις μάχιμους σχηματισμούς επιτεύχθηκε η νίκη στη Νότια Οσετία το 2008.
Αργότερα, το 2015, ρωσική στρατιωτική διοίκηση αποφάσισε να δημιουργήσει ειδικές ομάδες επιχειρήσεων σε μόνιμη βάση για να αποφασίζουν την σύνθεση σχηματισμών ανάλογα την τακτική κατάσταση κάθε φορά.
Ο Ρώσος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Valery Gerasimov δήλωσε ότι στη διάθεση του ρωσικού στρατού υπάρχουν ήδη 66 ειδικές ομάδες επιχειρήσεων «BTG», και από το 2018 ο αριθμός τους θα αυξηθεί σε 125.
Επόμενος στόχος είναι όπως δείχνουν τα πράγματα , η Υπερδνειστερία και η πρόσβαση μέσω Οδησσού στην Κριμαία . Ενώ ως γνωστό η Βαλτική φλέγεται εδώ και πολύ καιρό.
Όσο για την ΠΓΔΜ και Σερβία , η Ρωσία επανέρχεται δριμύτερη με ένα προεδρικό σύμβουλο ειδικό στις «μαύρες» επιχειρήσεις και με κύριο επίκεντρο την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο.
Θα έχουμε σύντομα εξελίξεις στα βόρεια ελληνικά σύνορα ….πολύ σύντομα .
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου