Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Πτώση ελικοπτέρου στον Σχινιά: Νεκροί οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες (φωτό-βίντεο) (upd) – Αυτός ήταν ο αδικοχαμένος χειριστής του ελικοπτέρου που έπεσε στο Σχινιά (φωτό) – Βίντεο σοκ: Μετέδιδαν live στο facebook την πτώση του ελικοπτέρου στο Σχινιά

Νεκροί οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που κατέπεσε σήμερα το πρωί στην περιοχή του Σχινιά.

Ελικόπτερο που εκτελούσε ψεκασμούς στο πλαίσιο αντιμετώπισης των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή, ιδιωτικής εταιρείας, κατέπεσε σήμερα το πρωί στον Σχινιά Αττικής.

Λίγα λεπτά πριν της 10:00 ο πιλότος δέχθηκε να επιβιβαστούν μαζί του στο ελικόπτερο για να δουν την περιοχή από ψηλά ένας φοιτητής που έκανε την πρακτική του, αλλά και ένας φύλακας της περιοχής.
09:48 έγινε το κακό, κατά τη διάρκεια της απογείωσης.
Ο χειριστής έχασε τον έλεγχο και το ελικόπτερο καρφώθηκε στα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να πέσει στο έδαφος.
Ο ένας από τους τρεις επιβαίνοντες κατάφερε να απεγκλωβιστεί με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, ενώ οι άλλοι δύο ανασύρθηκαν από τις ομάδες διάσωσης χωρίς τις αισθήσεις τους.

Στις 9:48 ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική για την πτώση του ελικοπτέρου.
 Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετείχαν 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ανάμεσα τους και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ.



Η προσέγγιση στο σημείο της πτώσης ήταν δύσκολη γιατί η περιοχή είναι βαλτώδης. Όταν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο της πτώσης, απεγκλώβισαν νεκρούς από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου δύο από τους τρεις επιβαίνοντες.
Δυστυχώς οι δυο άνδρες δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο ωστόσο οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι για να τους σώσουν.


Το tweet της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των δύο χειριστών

Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως το ελικόπτερο είχε πάνω του καλώδια της ΔΕΗ. Επίσης σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το αεροσκάφος είχε μισθωθεί από την Περιφέρεια Αττικής για ψεκασμούς εναντίον των κουνουπιών.

Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου επί τόπου:
Το περιστατικό έγινε εκτός υπηρεσίας.
Αφού τέλειωσαν τη ρίψη ο χειριστής, ένας φοιτητής που συμμετέχει σε 6μηνο πρόγραμμα στην περιφέρεια ζήτησε να κάνουν μία βόλτα για να δει τη διαδικασία.
Ζήτησε και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου να μπει και εκείνος.
Επεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ.




Αυτός ήταν ο αδικοχαμένος χειριστής του ελικοπτέρου που έπεσε στο Σχινιά (φωτό)
Σοκάρει τo τραγικό συμβάν που εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί λίγο πριν τις 10:00 στον υδροβιότοπο του Σχινιά, όταν ψεκαστικό ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας κατέπεσε αφού, προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων.
Η  στιγμής της πτώσης, μάλιστα, μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Facebook από το ένα από τα δύο θύματα, έναν φύλακα του κωπηλατοδρομίου στο Σχινιά.Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της εταιρείας παρέχονται υπηρεσίες ενοικίασης, ναύλωσης αεροσκαφών,  αεροψεκασμοί, συντήρηση ελικοπτέρων και μυοκτονίες. 
Υπάλληλος του γραφείου δήλωσε σοκαρισμένη χωρίς να μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί «Είμαστε σοκαρισμένοι, δεν μπορούμε να πιστέψουμε τι έχει συμβεί. Είναι πάρα πολύ δύσκολες αυτές οι ώρες. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει καλά καλά τι έχει συμβεί. Ήταν έμπειρος πιλότος, χρόνια σε αυτή την δουλειά. Ήταν πιλότος  συνταξιούχος της Πολεμικής αεροπορίας» είπε. 
Όλοι μιλούν για ένα έμπειρο πιλότο που λάτρευε την δουλειά του και είχε πάθος για αυτήν. 
Ο άτυχος πιλότος του ελικοπτέρου
Βίντεο σοκ: Μετέδιδαν live στο facebook την πτώση του ελικοπτέρου στο Σχινιά
Σε τραγωδία κατέληξε το συμβάν με το ψεκαστικό ελικόπτερο καθώς οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες είναι νεκροί.
Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι ο υπάλληλος της εταιρίας ασφαλείας που επέβαινε στο ψεκαστικό ελικόπτερο που κατέπεσε στον Σχινιά μετέδιδε live την μοιραία πτήση μέχρι την τελευταία στιγμή. 
Στο προφίλ του στο facebook υπάρχει ακόμα το βίντεο από την μετάδοση, που ξεκίνησε στις 09:23 το πρωί και διαρκεί περίπου ενάμιση λεπτό. Αρχικά φαίνεται ο υδροβιότοπος του Σχινιά από ψηλά, ενώ όσο προχωρά, το ελικόπτερο φαίνεται να αποφασίζει να χάνει ύψος και να αυξάνει ταχύτητα, ενώ ακούγεται μόνο ο ήχος από την μηχανή. 
Ξαφνικά η εικόνα διακόπτεται βίαια, χωρίς και πάλι να ακούγεται κάτι. 
Φίλοι και γνωστοί του υπαλλήλου που σκοτώθηκε στο δυστύχημα εκφράζουν με σχόλια στο βίντεο την θλίψη τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: