Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΤΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΙΝΩΑΣ 2010


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ .Ε .ΔΡΟΥΓΟΣ

4 ιστοσελίδες στο ΙΣΡΑΗΛ που αναφέρονται σε διπλωματικά και στρατιωτικά ζητήματα, καλύπτουν εκτενώς την τετραήμερης διάρκειας άσκηση ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ στην ΚΡΗΤΗ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος ελικόπτερα από τις δυο χώρες και συγκεκριμένα 16 APACHEE και ΒLACK HAWK.

Tα Ισραηλινά ελικόπτερα ανεφοδιάστηκαν από αεροσκάφη εν πτήσει, ενώ ως χώροι της άσκησης είναι η περιοχή της ΣΟΥΔΑΣ/ΚΡΗΤΗ , η ΠΕΛΟΠΠΟΝΗΣΟΣ και το ΝΔ ΑΙΓΑΙΟ-ΙΟΝΙΟ. 

Οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονται για μακράς εμβέλειας ασκήσεις, ενώ αναλυτές στο ΙΣΡΑΗΛ επισημαίνουν ότι οι ακτές της Πελοποννήσου ταιριάζουν με εκείνες του ΙΡΑΝ(απόκρημνες-βραχώδεις-ορεινές και με πολλούς μικρούς κόλπους).

Η συγκεκριμένη άσκηση διαδέχεται εκείνη του 2008 στην οποία οι Ισραηλινοί συμμετείχαν με περίπου 110 εναέρια μέσα.(ΕΝΔΟΞΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ).

Ο Υπουργός Άμυνας του ΙΡΑΝ ΑΧΜΕΤ ΒΑΧΙΝΤΙ επέκρινε και σήμερα την ΜΟΣΧΑ για την μη-υλοποίηση του συμβολαίου για τους S-300.Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι η στάση των Ρώσων ήταν απαράδεκτη, αφού έπρεπε να παραδώσουν 2 χρόνια πριν τους πυραύλους στο ΙΡΑΝ, ενώ δεν συμφωνεί με τη θέση της ΡΩΣΙΑΣ ότι «δεν μπορεί να τους δώσει εξ αιτίας της απόφασης 1929 του ΣΑ/ΟΗΕ που επέβαλε νέες κυρώσεις στο ΙΡΑΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: