Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Άφιξη ισραηλινών ΑΗ-64D Apache και UH-60 στην Ανδραβίδα - Δρακόντεια μέτρα φύλαξης


Φτάνουν διαδοχικά στην βάση της Ανδραβίδας τα ισραηλινά ελικόπτερα AH-64D Apache και UH-60 μετά από σειρά εναέριων ανεφοδιασμών στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο από ισραηλινά ιπτάμενα τάνκερ για να συμμετάσχουν στην μεγαλύτερη μέχρι σήμερα ελληνοϊσραηλινή άσκηση CSAR.
Τα ισραηλινά ελικόπτερα πέταξαν από Κρήτη προς τα Κύθηρα από τα Κύθηρα στην Καλαμάτα και από στην Ανδραβίδα. Ολόκληρη η περιοχή του αροδρομίου της Aνδραβίδας (το οποίο λόγω έκτασης και φυσικού περιβάλλοντος καλείται και "'Αγρια Δύση" φυλάσσεται από πρόσθετες Μονάδες Προστασίας Αροδρομίων-ΜΠΑ), ενώ ηλεκτρονικά συστήματα επιτήρησης της περιμέτρου και περίπολα με σκύλους θα φροντίζουν για την ασφάλεια των πληρωμάτων και των ελικοπτέρων. 

Συνολικά δέκα ελικόπτερα αναμένονταν να φτάσουν από πλευράς Ισραηλινών, οκτώ που είναι ενταγμένα στα σενάρια των ασκήσεων και δύο εφεδρικά, ένα από κάθε τύπο. Ενωρίς το πρωί θα γίνει το briefing και εν συνεχεία Έλληνες και Ισραηλινοί θα ξεκινήσουν τις ασκήσεις για διάφορα πακέτα CSAR. 

Είναι η πρώτη φορά που τα ισραηλινά ΑΗ-64D, πετούν τόσο μακριά από το Ισραήλ, κάτι που καταδεικνύει ότι οι Ισραηλινοί έχουν εντάξει τον τύπο σε σχέδια επιχειρήσεων βαθιάς διείσδυσης και υποστήριξης αποστολών CSAR, ένας ρόλος τον οποίο μέχρι σήμερα δεν προορίζονταν τα Apache. 

Από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν στην άσκηση έξι μαχητικά αεροσκάφη, δύο AH-64A+ και δύο AS-332 Super Puma. Περισσότερες πληροφορίες για το πως πήγε η άσκηση αύριο το απόγευμα στο defencenet.gr

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: