Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

E.Bενιζέλος: Να κάνει τα λόγια πράξεις η Τουρκία αν πραγματικά θέλει μείωση εξοπλισμών


"Να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες η Τουρκία για μείωση των εξοπλισμών μεταξύ των δύο χωρών και να μην περιορίζεται μόνο σε δηλώσεις αν θέλει πραγματικά να συμβεί κάτι τέτοιο" προκάλεσε την Άγκυρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. "Θα ήταν πολύ σημαντικό η Τουρκία να αναλάμβανε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη μείωση των στρατιωτικών δυνάμεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό θα είχε μεγαλύτερη σημασία από πολλές δηλώσεις", υπογράμμισε. 

Προηγουμένως είχε πει ότι "Η Ελλάδα παρακολουθεί με προσοχή τις «συχνές πια» δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού για φρένο στο ράλι των εξοπλισμών" αλλά άφησε να εννοηθεί ότι αυτό δεν αρκεί.

Από εκεί και πέρα είπε ότι τα περιθώρια εκλογίκευσης του αμυντικού προϋπολογισμού "είναι τεράστια" (σ.σ. και από μαθηματικής άποψης έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε πως μειώνεται το απόλυτο "μηδέν", πάντως).

Οσο για όσους πιστεύουν ότι η  υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε ότι  η οικονομική κρίση έχει αποδυναμώσει την Ελλάδα στο διεθνές στερέωμα. τους αποκάλεσε "αγεωγράφητους" για να προσθέσει: 
"Η δημοσιονομική κρίση μας κάνει να είμαστε ακόμα πιο ευαίσθητοι και προσεκτικοί στα θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής"

Όσον αφορά στις επιπτώσεις της κρίσης, ο Ευαγ. Βενιζέλος τόνισε ότι "δεν υπάρκει κανένα περιθώριο περικοπών για τη συντριπτική πλειονότητα των εισοδημάτων" στέλντοντας την διαφωνία του στα νέα μέτρα που ετοιμάζονται. 

Πρόσθεσε ότι "η κοινωνία ανέχεται τις θυσίες όσο η κυβέρνηση της εγγυάται ότι η χώρα δεν θα καταρρεύσει δημοσιονομικά κα ότι υπάρχει ορατό φως στο τούνελ".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: