Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Κι αν δεν έρθει, τι;

 


Ανταπόκριση από Αθήνα που μεταδίδεται στην ιστοσελίδα του CNN, με τίτλο “Turkish leader to boycott meeting if Israel counterpart attends”, αναφέρεται σε δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Τ. Ερντογάν στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα αυτήν την εβδομάδα, εάν συμμετάσχει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κ.  Νετανιάχου. Ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥπΕξ κ. Δελαβέκουρας δήλωσε ότι ο κ. Νετανιάχου δεν είναι στη λίστα των ομιλητών αλλά όχι ότι δεν θα παραστεί στη Σύνοδο.
Η “απειλή” του κ. Ερντογάν πως δεν θα μετάσχει στη Σύνοδο , τι σημαίνει; Απλά δεν θα έρθει. 


Γιατί άραγε αν έρθει, η Τουρκία θα συμμετάσχει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας, όταν συνεχίζει το πυρηνικό της πρόγραμμα, την καταστροφή φυσικών τοπίων και αρχαιολογικών χώρων εν ονόματι της ανάπτυξης και των δημοσίων έργων; 

Τι θα σήμαινε η συμμετοχή λοιπόν του κ. Ερντογάν; Απλά χαμόγελα και ίσως μια χειραψία επιπλέον με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου.

Η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού  στην Αθήνα θα αυξήσει απλώς την “φιλική” προσωπικότητα που επιθυμεί να πωλήσει προς τη Δύση, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν προβλήματα με την Ελλάδα. 


Αλλά προβλήματα υπάρχουν και μάλιστα σε βάρος μας, και δη απειλητικά. Γιατί φυσικά το το casus belli ισχύει πάντα.
Ο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: