Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Τουρκία/ ΚΡΑΤΟΣ-ΣΥΜΜΟΡΙΑ


Χαμπέρτουρκ 20-10-2010
Σοκ από την ιατρική αναφορά!
¨Στο ελικόπτερο του Γιαζιτζίογλου υπήρξε παροχή καρμπομονοξείδιου¨

Οι ευρισκόμενοι στο ελικόπτερο ανέπνευσαν καρμπομονοξείδιο. Όταν ο πιλότος Καγιά Ιστέκτεπε λιποθύμησε, χάθηκε ο έλεγχος του ελικοπτέρου και τσακίστηκε στο βουνό….
Ημερομηνία, 25-3-2009…Το ελικόπτερο που μεταφέρει τον πρόεδρο του κόμματος BBP Μουχσίν Γιαζιτζίογλου πέφτει. Στο ατύχημα μαζί με τον Γιαζιτζίογλου χάνουν την ζωή τους άλλα 6 άτομα.
26% ΚΑΡΜΠΟΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟ
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τακβίμ, μετά από αίτημα του Ελεγκτικού Συμβουλίου,   έγινε έρευνα από την ιατροδικαστική υπηρεσία η οποία έφτασε σε εντυπωσιακό αποτέλεσμα.  Στο αίμα του ηγέτη του BBP βρέθηκε ποσοστό μονοξειδίου 13%, στου πιλότου 26% και στου δημοσιογράφου Ισμαίλ Γκιουνές 27%.
Η εξεύρεση υψηλού ποσοστού καρμπομονοξειδίου αυξάνει τις πιθανότητες να υπήρξε σαμποτάζ στο ελικόπτερο. 


Διότι το ποσοστό  στο αίμα του πιλότου ήταν διπλάσιο από αυτό στο αίμα του Γαιζιτζίογλου, και το ποσοστό στον Γκιουνές που καθόταν ακριβώς πίσω από τον πιλότο ήταν επίσης υψηλό σαν του πιλότου.
………

Και ο Γκιουνές λιποθύμησε
Οι ειδικοί αναφερόμενοι στο γεγονός πως ο δημοσιογράφος Ισμαίλ Γκιουνές 20 λεπτά μετά το ατύχημα ζήτησε βοήθεια και δεν ήξερε που βρισκόταν, το συνδέουν με την δηλητηρίαση. Σύμφωνα με τους ειδικούς ο Γκιουνές υπό την επίδραση του δηλητηρίου όπως και ο πιλότος λιποθύμησε και αργότερα ξύπνησε.
Κυάνιο δεν φάνηκε, άρα δεν υπήρξε φωτιά
Ειδικοί των ατυχημάτων εκτιμώντας τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής είπαν πως η δηλητηρίαση από το καρμπομονοξείδιο θα μπορούσε να συμβεί αν το ελικόπτερο είχε πέσει φλεγόμενο ή αν είχε πάρει φωτιά μετά την πτώση. Και το αν οι θάνατοι προήλθαν από φωτιά ή όχι το καθόρισε η ιατροδικαστική με το τεστ κυανίου. Η αρνητική απάντηση φανέρωσε πως οι θάνατοι δεν υπήρξαν αποτέλεσμα καύσης. Και αυτό επίσης ενδυναμώνει την πιθανότητα να υπήρξε σαμποτάζ. Οι επιθεωρητές  ψάχνουν τώρα να βρούνε το πώς διαχύθηκε το καρμπομονοξείδιο στο ελικόπτερο
Στο ατύχημα του ελικοπτέρου αυτού είχαν χάσει τη ζωή τους ο πρόεδρος του ΒΒΡ Μουχσίν Γιαζιτζίογλου, ο ανταποκριτής του πρακτορείου ΙΗΑ Ισμαίλ Γκιουνές, ο πιλότος Καγιά Ιστέκτεπέ, ο βουλευτής Σεβάστειας του ΒΒΡ Ερχάν Ουστουντάγ, ο αντιπρόεδρος της Τ.Ο. του ΒΒΡ στην Σεβάστεια Γιουκσέλ Γιαντζί, και ο δημοτικός σύμβουλος του ΒΒΡ Μουράτ Τσετίνκαγιά. Πρόσβαση στο ελικόπτερο υπήρξε μόνο μετά από 47 ώρες και υπό την επήρεια των δυσμενών καιρικών συνθηκών ήταν μια επιχείρηση διάσωσης-ρεζίλι.

Σχόλιο : Το άρθρο αναφέρεται ουσιαστικά  στη δολοφονία ενός αρχηγού κόμματος της Τουρκίας. Και όχι πριν από 20 χρόνια αλλά πέρσι !! 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: