Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Διαρροή καυσίμου C-130 της ΠΑ στον αέρα


Σε πλήρη επιφυλακή τέθηκε την Τρίτη το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας, όταν αεροσκάφος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, τύπου C-130, έδωσε σήμα κινδύνου, ενημερώνοντας τον Πύργο Ελέγχου ότι είχε απώλεια καυσίμων.

Το αεροσκάφος προερχόταν από την Ελευσίνα με προορισμό το αεροδρόμιο Λάρνακας, μεταφέροντας στρατιώτες. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές του Αεροδρομίου και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Hermes Airports έδωσαν αμέσως σήμα για πλήρη κινητοποίηση και στο δίαυλο του αεροδρομίου παρατάχθηκαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ασθενοφόρα από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια, γύρω στις 12 το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με αποτέλεσμα να λήξει ο συναγερμός. Όλοι οι στρατιωτικοί είναι καλά στην υγεία τους.


Το αεροσκάφος μεταφέρθηκε στο χώρο του αεροδρομίου Λάρνακας και εξετάζεται από μηχανικούς και ειδικούς των διαφόρων εμπλεκομένων υπηρεσιών, για να διαπιστωθεί από που προήλθε το πρόβλημα.


Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Hermes Airports Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «επιβεβαιώνουμε πως ο διεθνής αερολιμένας Λάρνακας τέθηκε το πρωί σε επιφυλακή για αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού».

Κληθείς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ο κ. Ασπρής είπε ότι «δεν μπορούν να δοθούν περισσότερα στοιχεία για το περιστατικό ένεκα του γεγονότος ότι πρόκειται για στρατιωτικό αεροσκάφος».

(ΚΥΠΕ)

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: