Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Η ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ;/ΛΙΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ BATH ΠΑΝΟΥ ΚΩΣΤΑΚΟΥ./ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Πολυγραφότατος και πάντοτε με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες απόψεις και πληροφορίες είναι ο ΠΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ. Κάνει σημαντική έρευνα με στοιχεία και σοβαρότητα για τα δίκτυα των τρομοκρατών και του οργανωμένου εγκλήματος στην ΕΥΡΩΠΗ και ειδικά στην ΝΑ ΕΥΡΩΠΗ. 

Το συγκεκριμένο σύντομο άρθρο του στο γνωστό και έγκυρο JAMESTOWN/GLOBAL TERRORIST MONITOR καταγράφει πολλά και ενδιαφέροντα .

Επισημαίνεται ότι η χώρα μας δεν είναι ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΟΝ «ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ». 

Επίσης για πολλούς λόγους η χώρα μας δεν είναι στις πρώτες για τρομοκρατικές ενέργειες από το δίκτυο της ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ.(και έχει απόλυτο δίκιο). ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΕΣ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.(είναι η πραγματικότητα). 

Ο συγγραφέας αναφέρει ότι στα πλαίσια επιχειρήσεων ψυχολογικής φύσης και χαμηλού ρίσκου, ριζοσπαστικά Ισλαμικά στοιχεία θα μπορούσαν να προετοιμάζουν πολλά πράγματα, χωρίς να εντοπιστούν από τις αρχές ασφαλείας της Ελλάδος.

Το περιβάλλον της χώρας μας(σύμφωνα με τον συγγραφέα) διευκολύνει πολλά πράγματα και κινήσεις λόγω ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΩΝ-ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ/ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ-ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ-ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ-ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΣΤΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ-ΥΠΑΡΞΗ ΝΤΟΠΙΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ. 
Μέχρι το 2004 γνωρίζω ότι «υπήρχε υψηλός βαθμός αποτροπής» από τις αρχές ασφαλείας στην ύπαρξη τέτοιων ακραίων Ισλαμογενών οργανώσεων.

Σταδιακά οι ριζοσπαστικοί κύκλοι στην ΑΘΗΝΑ έχουν αυξηθεί και έχουν συσταθεί ημιπαράνομες βάσεις(ΤΖΑΜΙΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ-ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΙΤ-ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ), ενώ παράλληλα δημιουργούνται και σχέσεις-επαφές με άλλες τέτοιες ομάδες στην ΕΥΡΩΠΗ(συν την εμπλοκή σε πλαστογράφηση διαβατηρίων-διακίνηση όπλων και ναρκωτικών κλπ)./TRASNATIONAL CRIME-ASYMMETRIC THREATS.

Στην πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική τοποθέτηση του ο συγγραφέας αναφέρει ότι κάποιες σημαντικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην ΕΛΛΑΔΑ δεν αποκλείεται να έχουν πολύπλευρες επιπτώσεις στην ασφάλεια της χώρας
(Η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ-Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ/ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ-Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ-Η ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ/ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ-Η ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤ.ΘΡΑΚΗΣ και η αυξανόμενη νόμιμα ή παράνομα Μουσουλμανική παρουσία στην ΑΘΗΝΑ).

Επί του παρόντος ο συγγραφέας δεν βλέπει κάποια επίθεση στην χώρα μας να προέρχεται από αυτές τις ομάδες, αλλά δεν αποκλείει τέτοιες οργανώσεις στην Ελλάδα να συνδράμουν σε παράνομες ενέργειες άλλων και συναφών οργανώσεων στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ.

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προσέγγιση. ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: