Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ειδικό μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς ,με 1300 ευρώ βασικό για ΕΠΟΠ.



Την αποφυγή ένταξης των στρατιωτικών σε Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου,επιδιώκει ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών ΕΔ.θεωρώντας ότι αυτό έχει ξεπεραστεί ήδη από τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΣΜΕΔ ταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη, η μοναδική λύση που υπάρχει για τον εξορθολογισμό των χαμηλών αποδοχών τω στρατιωτικών,είναι :

*Η καθιέρωση ειδικού μισθολογίου για τους στρατιωτικούς

*Υπολογισμός των αποδοχών όλης της κλίμακας της ιεραρχίας με βάση το μισθό του ΕΠΟΠ που προσδιορίζεται στα 650 ευρώ κι όχι του ανθυπολοχαγού που είναι περίπου 890 ευρώ

*Καθορισμός του βασικού μισθού των ΕΠΟΠ στα 1300 ευρώ.

Η κυβέρνηση επισήμως δεν έχει ανακοινώσει τι σκοπεύει να κάνει με την ένταξη ή την εξαίρεση των στρατιωτικών από το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. 

Αυτό σε συνδυασμό με τα μειωμένα κονδύλια μισθοδοσίας όπως αυτά αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό του 2011 ,έχουν προκαλέσει ανησυχίες στους στρατιωτικούς για περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς τους.

Για την ιστορία το 2010 ήταν χρονιά που καταγράφηκε ρεκόρ παραιτήσεων από τις ΕΔ. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Γενικών Επιτελείων,3100 αξιωματικοί επέλεξαν το δρόμο της παραίτησης.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: