Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Νικητιάδης: «Φέρτε πίσω τους τουρίστες»ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΕΠ ΣΤΟ 25%



 Στην… πρίζα έβαλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης τους επικεφαλής των γραφείων του ΕΟΤ εξωτερικού στη διάρκεια ομιλίας του στα γραφεία του Οργανισμού.

Ο κ. Νικητιάδης ζήτησε να προσηλωθούν στον μεγάλο στόχο που είναι η άφιξη των τουριστικών αφίξεων στη χώρα μας, ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας (από 18% σήμερα να φθάσει στο 25%).

Επισήμανε μάλιστα ότι το έργο, που πρέπει να είναι μετρήσιμο, θα παρακολουθείται στενά από την ελληνική τουριστική ηγεσία, μην παραλείποντας να ξεκαθαρίσει πως σε περίπτωση που οι στόχοι δεν υλοποιηθούν θα αναζητηθούν ευθύνες.

 «Θα λογοδοτήσετε για τα πεπραγμένα σας», είπε,  ενώ ζήτησε στοχευμένες δράσεις για την αναστροφή της πτωτικής πορείας του εισερχόμενου ρεύματος προς την Ελλάδα από τις παραδοσιακές αγορές της Αγγλίας της Γερμανίας αλλά και της Γαλλίας.

Σημείωσε τέλος ότι είναι η πρώτη φορά που το ελληνική τουριστική ηγεσία έχει συντάξει ολοκληρωμένη στρατηγική προώθησης, κάτι που θα βοηθήσει πολύ τους εργαζόμενους  στα γραφεία του εξωτερικού, ώστε να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους και να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της χώρας. 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: