Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Σκάνδαλο εξαπάτησης 28 αξιωματικών,με την αγορά "αόρατων" οικοπέδων.

 


28 αξιωματικοί του ΠΝ βρίσκονται σε απόγνωση και δηλώνουν εξαπατημένοι. 
Πήραν δάνεια από τράπεζες για να πληρώσουν μέσω του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Μονίμων Αξιωματικών Ναυτικού (ΟΣΜΑΝ) 1.120.000 ευρώ προκειμένου να αποκτήσουν έκταση άνω των 100 στρεμμάτων στο Γραμματικό. Τέτοια έκταση όμως δεν υπάρχει!


Στις αρχές του 2005 οι φερόμενοι ιδιοκτήτες της έκτασης αποστέλλουν, δια των δικηγόρων τους, έγγραφο στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Μονίμων Αξιωματικών Ναυτικού (ΟΣΜΑΝ),με το οποίο του γνωρίζουν ότι πωλούν μια σπάνια για την Αττική, μεγάλη, μη δασική, έκταση συνεχομένων οικοπεδικών τμημάτων (άνω των 100 στρεμμάτων) στην θέση Βιστάρθι που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Στεφάνου, στο κέντρο του νοητού τριγώνου Αγίου Στεφάνου – Καπανδριτίου – Βαρνάβα – Γραμματικού.


Η έκταση σύμφωνα με τους φερόμενους ιδιοκτήτες, διαθέτει το μεγάλο προσόν ότι αποτελείται από μικρότερα αυτοτελή τμήματα 4 έως 13 στρεμμάτων που δίνουν τη δυνατότητα αμέσου δόμησης και αξιοποίησης. Το τότε ΔΣ του ΟΣΜΑΝ ανακοινώνει στις 10-2-2005 στα μέλη του, αλλά και σε άλλους, άσχετους, με το ΠΝ, την υπόψη προσφορά – «φιλέτο» και ζητάει να αρχίσουν να καταβάλλουν για κάθε μερίδιο (100 μερίδια – 100 αγοραστές) από 40.000,00 ευρώ ο κάθε ενδιαφερόμενος.


Δείχνοντας λογικά εμπιστοσύνη οι αξιωματικοί στον ΟΣΜΑΝ, αλλά και άλλοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν, άρχισαν να καταβάλλουν από 40.000,00 ευρώ και παραπάνω, για τη σπάνια αυτή αγορά. Μέχρι και σε λήψη δανείων προέβησαν οι περισσότεροι από αυτούς, με δέσμευση των περιουσιών τους, προκειμένου να αγοράσουν το σπάνιο αυτό «φιλέτο».


Έτσι, 28 στον αριθμό ενδιαφερόμενοι, κατέβαλλαν 1.120.000,00 ευρώ. Στις 23-9-2006, μάλιστα, συντάχθηκε και το σχετικό συμβόλαιο μεταξύ των κατ΄ εξουσιοδότηση προσώπων από τον ΟΣΜΑΝ και των φερόμενων ιδιοκτητών, ένας εκ των οποίων φέρεται να είναι συγγενής συμβολαιογράφου της περιοχής, η οποία όμως δεν συνέταξε το αυτό συμβόλαιο, αλλά άλλη συμβολαιογράφος για την απουσία αυτής.


Από την πρώτη στιγμή όμως οι 28 αξιωματικοί άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. 
Ήταν όμως αργά. Τα χρήματα από τα δάνεια που είχαν πάρει είχαν δοθεί.

Βλέποντας το χρόνο να περνά,χωρίς καμμία εξέλιξη οι αξιωματικοί κινητοποιήθηκαν άρχισαν να ψάχνουν κσι τελικά ανακάλυψαν ότι το ποσό που φέρεται να δόθηκε από τον ΟΣΜΑΝ στους πωλητές είναι της τάξεως των 60.000,00 ευρώ περίπου για αγορά οικοπεδικής έκτασης περίπου 20 στρεμμάτων και μάλιστα σύμφωνα με μελέτη τεχνικής εταιρίας μη αξιοποιήσιμης!

Οι 28 αξιωματικοί κατέθεσαν σχετική αγωγή σε βάρος του ΟΣΜΑΝ, διεκδικώντας πίσω τα λεφτά τους, για αγορά μιας ανύπαρκτης έκτασης και ζητώντας ταυτόχρονα την ποινική δίωξη των υπαιτίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: