Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

55.000 λαθρομετανάστες από τον Έβρο!

 


55.000 λαθρομετανάστες πέρασαν από την Ελλάδα στη Τουρκία το 2010! Οι 43.000 απ΄ αυτούς μέσω του Έβρου. 

Τα στοιχεία αυτά έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης,θέλοντας να δικαιολογήσει την απόφαση για την ύψωση τείχους στον Έβρο.

Ο κ.Μπεγλίτης επανέλαβε ότι το μήκος του τείχους θα είναι περίπου 12 χλμ. στη περιοχή Καστανιών-Νέας Βύσσας-Ορεστιάδας,εκεί δηλαδή που δεν υπάρχει ποταμός Έβρος.

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός ακόμη εμποδίου στη συγκεκριμένη περιοχή,οφείλεται στα θετικά αποτελέσματα που έχουν προκύψει από τη διαπλάτυνση και εκβάνθυση της αντιαρματικής τάφρου,στην οποία έχει προχωρήσει το ΓΕΣ. 

Η τάφρος έχει πλέον διαστάσεις 30 μετρων πλάτος και επτά μέτρων βάθος! 

Από τότε που έγιναν τα σχετικά έργα, οι αριθμοί λαθρομεταναστών στη περιοχή έχουν πέσει κατακόρυφα,καθώς τα «καταβάνια των απελπισμένων», επιλέγουν να περνάνε τον Έβρο από άλλα σημεία,όπου όμως είναι υποχρεωμένοι να περάσουν το ποτάμι.

Στο ΥΕΘΑ ,εκτιμούν ότι και με την ύψωση του τείχους η χερσαία περιοχή του Έβρου θα θωρακιστεί οριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στον επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα:

«Ο ένας τρόπος είναι ο εθελοντικός επαναπατρισμός. Εύκολο πολλές φορές να το λέμε, στην πράξη είναι πιο δύσκολος. 

Γιατί αυτό προϋποθέτει την απόλυτη και στενή συνεργασία με τη χώρα προέλευσης. Σήμερα στην Αθήνα υπάρχουν πάνω από 50.000 Πακιστανοί. 

Έχουν δηλώσει την πρόθεση τους να φύγουν εθελοντικά, παρόλα αυτά παρεμβάλλονται εμπόδια γραφειοκρατικά ή άλλα από την πλευρά του Πακιστάν και των Πακιστανικών Αρχών, της Πρεσβείας τους στην Αθήνα. 

Να ένα θέμα που θα πρέπει να το δούμε στο πλαίσιο των διπλωματικών μας σχέσεων με τις Πακιστανικές Αρχές και με την εδώ Πακιστανική Πρεσβεία.

Ο δεύτερος τρόπος, και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, πέρα από τον εθελοντικό επαναπατρισμό θα υπάρξει και αυτός είναι ο βίαιος επαναπατρισμός.

Εκόντες άκοντες θα φύγουν. Κάπου όλοι φοβόμαστε, ή κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις, να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.
Εδώ θα κριθούμε, στην αποτελεσματικότητα».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: